Annons:

  • Nytt hotell med stans bästa utsikt – han ligger bakom satsningen

    Anna Carlström, ny hotellchef och Michael Carlsson, ägare ser fram emot tt äntligen få öppna hotellet vid Grönsakstorget.

  • Nytt hotell med stans bästa utsikt – han ligger bakom satsningen

    Det som en gång var husets baksida är nu framsidan. - Vi har verkligen stans bästa utsikt, säger Anna Carlström, ny hotellchef.

  • Nytt hotell med stans bästa utsikt – han ligger bakom satsningen

    Totalt kommer hotellet att ha 20 rum i varierande storlek.

Nytt hotell med stans bästa utsikt – han ligger bakom satsningen

Nu byggs Visans hus om till hotell. Bakom satsningen står campingägaren Mikael Carlsson.
- Vi har stans bästa utsikt, säger blivande hotellchef Anna Carlström.

Annons:

Länge stod huset på Grönsakstorget i Västervik tomt men när Mikael Carlsson fick erbjudandet kunde han inte låta bli att köpa. Han såg det som en ynnest och tänkte att ett sådant här erbjudande kommer bara en gång i livet. Sedan tidigare äger han Kustcamp Gamleby och Ekön i Valdemarsvik.

– Det här med service och övernattningsverksamhet kan jag. När det gäller hotellet är det samma tankebanor som en camping bara att det är året runt, säger han.

 Lång spännande historia

Huset vid Grönsakstorget har en lång och spännande historia bakom sig. Det byggdes redan 1790 av en handelsman och då bara två våningar men redan i början på 1800-talet byggdes ytterligare en våning på.

– Det som är vår framsida nu var på den tiden baksidan. Där stod uthuset och man kan tänka sig stanken från alla fiskebåtar. På den tiden var hamnen stans sämsta kvarter.

Huset har också varit ett bibliotek så sent som fram till 1960 då det flyttades till Folkets hus där det ligger idag.

– Det finns mycket visdom i väggarna här, säger Mikael Carlsson och skrattar.

Sommarjobbare får förlängt

Tidigast den åttonde juli slås portarna upp för hotellverksamheten och flera av rummen är redan klara. Från början hade man tänkt att vara färdig före midsommar men de övriga två verksamheterna tog mycket tid.

– Dessutom har det varit mycket kring regelverken om brandsäkerheten. När man håller på i ett sådant här gammalt hus så får man överraskningar när man öppnar upp men nu ska det stämma med alla papper.

Att det blir en året-runt-verksamhet tycker Mikael Carlsson känns väldigt bra. Han har många duktiga sommarjobbare på sina två andra verksamheter som han inte kan erbjuda fortsättning.

– Nu kan de fortsätta att jobba för mig här, säger han. 

Allt faller på plats

Anna Carlström håller med. Hon har under många somrar arbetat på Kustcampen men har nu fått fortsatt anställning som hotellchef.

– Det känns väldigt spännande och kul. Ibland har jag haft svårt att se hur det kommer att bli men nu börjar allt falla på plats, säger hon.

Totalt kommer hotellet att rymma 20 rum och på bottenvåningen finns en frukostmatsal. På övervåningen kommer ett gemensamhetskök att finnas och kan användas om man bor en längre tid.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt