Annons:

Krångligt att söka företagsstöd i Coronatider – så här gör man det lättare

Peter Göransson, företagsrådgivare vid Västervik Framåt.

Krångligt att söka företagsstöd i Coronatider – så här gör man det lättare

Väldigt få företag har sökt statligt stöd under Coronakrisen. För några veckor sedan hade 12 000 företag skickat in sina ansökningar, men regeringen hade tänkt att 180 000 företag skulle ha lämnat in sin ansökan. Snart är det för sent, den 31 augusti är sista dagen att lämna in sin ansökan och så här gör man.

Annons:

Företagsstödet som regeringen har beslutat om gäller fram till sista augusti. För att fler företag ska kunna få hjälp med att göra sina ansökningar finns nu en hjälp på Region Kalmars hemsida.

- Det är en riktigt bra hjälp med hur ansökningen görs, säger Peter Göransson, företagsrådgivare vid Västervik Framåt.

Han säger att det finns olika anledningar till att företag har haft svårt att hinna med att lämna in sin ansökan.

- De är mitt i semestersäsongen eller har som mest att göra just nu, framförallt när det gäller företag i besöksnäringen.

Andra är inte vana att plocka fram de uppgifter som krävs för ansökan ska bli rätt och komplett.

Därför har regeringen gett ett stöd på åtta timmar för företag som får hjälp av revisionsbyråer som hjälper till med att ansöka om företagsstödet.

Så söker man rådgivning

Som företagare går man in på Regionens hemsida https://www.regionkalmar.se/detta-gor-region-kalmar-lan/finansiering-och-bidrag/stod-till-foretag/extra-stod-till-extern-radgivning/

Där fyller man i en intresseanmälan, därefter ger regionen klartecken om alla kriterier är uppfyllda. Välj sedan den konsult som du vill arbeta med (Det finns två i Västerviks kommun).

Ta själv kontakt med vald konsult och boka tid för rådgivning och genomför därefter rådgivningen.

- Det är ett riktigt bra hjälpmedel, så slipper företagen lägga ner så mycket energi på att själv ta fram de uppgifter som behövs, säger Peter Göransson.

Han tycker att så många företag som möjligt ska ta den här chansen.

- Den här hjälpen sänker tröskeln för företagen. Vissa företag har säkert mer att hämta än andra och varje krona är viktig för företagen under Coronakrisen, säger Peter Göransson.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt