Annons:

  • Åtta unga blev diplomerade efter utbildning till sommelier

    Åtta personer som utbildat sig till sommelierer fick ta emot nål och diplom av Lotti Jilsmo Sparbankstiftelsen i Tjust och Thomas Eriksson Västervik Framåt.

  • Åtta unga blev diplomerade efter utbildning till sommelier

    Moa Hagelin var en av de som fick ta emot diplom och nål av Lotti Jilsmo

Åtta unga blev diplomerade efter utbildning till sommelier

Under våren har 16 unga personer från sex olika krogar i Västervik utbildat sig till sommelier. 13 av dem klarade av prover och i torsdagseftermiddag delades en nål och ett diplom ut till åtta dem av Lotti Jilsmo, Sparbanksstiftelsen, i Rådhuset i Västervik.

Annons:

Utbildningen genomfördes i våras och provet skrevs den 28 maj, men på grund av Coronapandemin har diplomeringen fått vänta.

Per Johansson, slottsherre vid Gränsö Slott, hade lyckats att få hit de personer som i vanliga fall sköter om utbildningen i Stockholm. Tillsammans med fem andra krogar i Västervik såg han till att få med 16 unga personer på utbildningen. 13 av dem klarade provet och på torsdagseftermiddagen var åtta av dem i Rådhuset för att ta emot sina utmärkelser.

- Krogarna är Best Western Plus Stadshotellet, Tindered Lantkök, Gränsö Slott, Harrys, Guldkant och Slottsholmen, sa Thomas Eriksson, vd för Västervik Framåt.

Genom att få hit de personer som sköter utbildningen sparade man också en del pengar, så man slapp långa resor till Stockholm.

Delar av kostnaden stod Sparbankstiftelsen för och det var också Lotti Jilsmo, Sparbanksstiftelsen i Tjust som delade ut en nål och ett diplom till de som klarat kursen.

- Det finns många sätt att anta utmaningar, ni valde att se en väg där möjligheterna fanns och lät er inte stoppas av Coronapandemin. Vi på Sparbanksstiftelsen är glada att kunna stöttat er utbildning. Alla Västervikare som utbildar sig gör att vår plats blir lite bättre, tack för att ni valt att göra vår del av landet lite bättre, sa hon.

Vid ceremonin deltog åtta av tretton elever som klarat provet. Det var Isabelle Hjalmarsson, Lovisa Hjalmarsson Blomé, Jack Thompson, Stina Proos, Moa Hagelin, Linnea Lidman, Petra Kallin och Alice Johansson.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt