Annons:

Socialisterna håller torgmöten i kommunen -

Jacob Hoffsten och Jenny Svensson berättar om partiets första maj-satsningar. Foto: Johanna Karlsson

Socialisterna håller torgmöten i kommunen - "Ett statement för hur vi vill jobba"

Efter att ha fått anordna digitala första maj-samlingar de senaste åren på grund av pandemin är Socialisterna Välfärdspartiet glada över att äntligen kunna samla människor fysiskt igen. I år satsar man på inte mindre än två torgmöten i kommunen på första maj – ett på Stora torget i Västervik, och ett på piazzan i Överum. 


Annons:

– Det är lite ett statement för hur vi vill jobba framåt. Att det är en hel kommun och inte bara en stad som vi vill kämpa för, säger Jenny Svensson, partiets förstanamn på listan om valet att förlägga ett torgmöte i Överum. 

–  Vi tänker att människor i Överum, och helst skulle vi vilja vara på ännu fler ställen, kanske inte alltid känner att de blir jätteprioriterade. Så nu kör vi där och det ska bli jättespännande, fortsätter hon. 

– Vi bjuder in till samtal med folk, och så blir det förstås musik och tal och fika, det traditionella ingredienserna, säger Jacob Hoffsten. 

 Att få hålla fysiska träffar i stället för digitala är viktigt för partiet. 

 – Det känns jätteroligt. Man kan ha kontakt över internet och kommunicera via sociala medier, men det kan aldrig ersätta att träffas och prata med folk. Då kommer det alltid fram mer intressanta saker, mer tänkvärda och nyanserade, menar Hoffsten. 

 Årets paroll för partiet och första maj är ”Ta kontrollen över samhället”, något partimedlemmarna hoppas få diskutera med människor som kommer till mötena. 

 – Även med människor som inte nödvändigtvis håller med oss. Vi välkomnar dem! avslutar Jenny Svensson. 

Mats Molin kommer stå för musikunderhållning på mötena, tal kommer hållas av både välkända och nyare namn i partiet. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA JOBB

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt