Annons:

Socialisterna ställer upp i riksdagsvalet -

Johannes Regell och Jenny Svensson från Socialisterna - Välfärdspartiet. Foto: Anders Sjögren / Arkivbild

Socialisterna ställer upp i riksdagsvalet - "Vi tar ett helhetsgrepp om politiken"

Socialisterna Välfärdspartiet satsar nu större än vad man tidigare gjort och ställer upp i årets riksdagsval. Partiet bildades 2003 i Västervik, och har sedan 2006 suttit i fullmäktige i kommunen. Under åren har partiet i perioder funnits representerade även i Vimmerby och i Kinda kommuner. Med sitt 68 sidor långa valmanifest siktar partiet nu högre än tidigare, och hoppas på plats i riksdagen. 
– Vi tar ett helhetsgrepp om politiken nu, säger Johannes Regell, andranamn på partiets riksdagslista.

Annons:

Partiet beskriver sig själva som ”en konsekvent röst mot nedskärningspolitiken” och fokuserar i sitt nya valmanifest på tre punkter i huvudsak.

– Vårt valmanifest har tre bärande bjälkar, berättar Karl Gustav Nilsson, slaktare och ordförande för Socialisterna - Välfärdspartiet samt förstanamn på partiets riksdagslista. Det handlar om trygghet, att alla ska få vad de behöver. Det handlar om delaktighet, att alla ska bidra med vad de kan. Och så handlar det om gemenskap, det samhällsbygge som krävs inför framtiden. 

Nya arbetstillfällen inom välfärden, stor upprustning av vägar och järnvägar, och ett förstatligande av elnät och elproduktion är exempel på satsningar som partiet trycker på. 

– Vi tar ett helhetsgrepp om politiken nu, säger Johannes Regell, elektriker och andranamn på Socialisterna - Välfärdsspartiets riksdagslista. Vi lägger fram en politik som på alla områden sätter vanliga arbetande människors intressen främst. Jag tror att folk kommer att se och förstå att vi inte sysslar med ytlig populism utan utgår från en sammanhållen idé om hur en bättre framtid ser ut. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA JOBB

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt