Annons:

Klubben satsar hemvävt – då gör duon comeback:

David Walfredsson väljer att snöra på sig skridskorna igen och göra comeback i Tjust Bandy. Foto: Ossian Mathiasson

Klubben satsar hemvävt – då gör duon comeback: "Den vägen tror jag på"

Bandysäsongen är många månader bort. Tjust Bandy har ändå all anledning att jubla och se fram emot nästa säsong. Profilerna David Walfredsson och Jimmie Juthe gör comeback.

Annons:

Kulturbäraren David Walfredsson lade skridskorna på hyllan efter säsongen 2020/21, fanns med i ledarstaben säsongen därpå och gjorde några matcher i b-laget i fjol. Han har nu bestämt sig för att göra comeback i klubbens a-lag i division 1. Det blir därmed hans 20:e (!) säsong i Tjust. 

Det som lockade till en comeback var klubbens nya inriktning.

”Det är ett nytt tänk med mer satsning på egna produkter. Den vägen tror jag på, både kortsiktigt och långsiktigt. Det gör att mitt klubbhjärta pumpar ett extra slag. Jag vill kunna bidra med den rutin och de erfarenheter jag samlat på mig”, säger David Walfredsson i en kommentar till klubbens hemsida. 

Även Juthe gör comeback

Det är en nyhet som gör tränaren Ronnie Polgar Gegerfeldt nöjd och belåten. 

”En oerhört betydelsefull påskrift. Han kommer att bli en viktig kugge för oss kommande säsong, dels som bandyspelare men framförallt som person. Det är en ledare på och vid sidan av planen, en egen produkt och en kulturbärare”, säger han till hemsidan.  

Tjust presenterar ytterligare en comeback. 37-årige Jimmie Juthe, som har varit klubben trogen under hela sin karriär, väljer att snöra på sig skridskorna igen. Även han hoppade på tåget i och med klubbens satsning på mer hemvävt. 

”Jag är oerhört glad och nöjd över att Jimmy vill damma av skridskorna igen. Han kommer bidra med en stor vinnarskalle och mycket rutin från spel på seniornivå sedan tidigare. Det känns som vi börjar få en bra mix av äldre och yngre spelare. Vi har bra fart på försäsongsträningen och jag ser fram emot att se vad vi kan åstadkomma i vinter”, säger tränaren Ronnie Polgar Gegerfeldt om Jimmies comeback. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt