Annons:

Tjust tog fjärde raka segern – minuter från att hålla nollan

David Walfredsson gjorde en mycket stabil insats i de bakre leden när Tjust tog en ny seger. Foto: Hans Lindqvist

Tjust tog fjärde raka segern – minuter från att hålla nollan

Tjust Bandy har fått upp ångan rejält i bandyettan. Även om insatsen mot Derby/Linköping inte kommer att gå till historien kunde Gamlebylaget räkna hem två nya poäng.

– Det var lite mellanmjölk idag. Ingen supertrevlig bandymatch, men alltid skönt att vinna, säger Tjust-tränaren Ronnie Polgar Gegerfeldt efter 3-1-segern.

Annons:

Tjust Bandy gick fram som en ångvält på försäsongen och vann samtliga sina matcher. Starten på seriespelet blev dock inte vad laget hade hoppats på och det blev två inledande förluster mot Målilla och Åby/Tjureda.

Nu har Tjust fått upp ångan ordentligt igen. 3-1-segern hemma mot Derby/Linköping idag var lagets fjärde raka triumf. Tjust är nu uppe som fyra i tabellen.

Nära att hålla nollan

Matchen mot nollpoängaren Derby/Linköping nådde aldrig några högre höjder, konstaterar Ronnie Polgar Gegerfeldt.

– Det var lite varmare ute idag och isen var halvdan. Det blev lite mellanmjölk av det, men det känns skönt att gå på lite julledighet med fyra raka segrar.

Victor Gustafsson såg till att hemmalaget fick ett viktigt målmässigt övertag när han satte dit 1-0 i den 16:e minuten och 2-0 i den 39:e minuten. Knappt 20 minuter före full tid utökade Eric Jacobsson till 3-0. Bortalagets reducering till 3-1 kom efter 86 minuters spel.

– Tre mål är normalt sett inte så mycket att gå på i bandy, men idag kändes det som spiken i kistan när vi gjorde 3-0. Derby skapade inte så mycket lägen att de skulle kunna göra tre mål på oss. Även om de fick in ett mål kändes det rätt stabilt och de hade inget jätteläge för att göra något mer mål, säger Ronnie Polgar Gegerfeldt.

Tuffa matcher på schemat

Nästa match för Tjusts del är på Annandag jul, då topplaget och en av seriefavoriterna, Skirö AIK, väntar på bortais.

Är du nöjd med det ni presterat hittills?

– De två förlusterna mot Målilla och Åby/Tjureda grämer litegrann. Framförallt Målillamatchen, det är den jag är mest besviken över. Hade vi kommit upp i standard hade vi vunnit den. När jag kollar på vilka lag vi mött tycker jag att vi skulle fått med oss två poäng till. Nu väntar Skirö, Västanfors och Köping och då är det upp till bevis.

I dagens match hade Tjust sina bästa spelare i försvararna David Walfredsson och Elias Lindström samt tvåmålsskytten Victor Gustafsson.

Klicka HÄR för att se tabellen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt