Annons:

Tjust tappade ledning till förlust i Fagersta

Pontus Magnussons Tjust Bandy föll med 2–5 borta mot Västanfors i sista matchen för 2023. Foto: Hans Lindqvist

Tjust tappade ledning till förlust i Fagersta

Tjust Bandy var i ledning med 2–1 med 20 minuter kvar. Då kom tappet med fyra insläppta mål. Den fyra timmar långa hemresan från Fagersta till Gamleby blir ingen höjdare. 
– Det blir några tråkiga timmar, säger tränaren Ronnie Polgar Gegerfeldt. 

Annons:

Tjust Bandy fick både första och sista ordet i första halvlek. Victor Gustafsson prickade in 1–0 i femte minuten och Albin Juthe tog tillbaka Tjust i ledning några minuter före halvtid. 

– Vi stod emot bra i första halvlek och hade ledningen i paus. Vi drar på oss alldeles för mycket utvisningar och ett par stycken är av sån karaktär att vi beter oss dumt. Det har vi inte råd med i en sån här match. Det blir att vi får försvara oss mycket när de är övertaliga. Vi hade tre spelare på utvisningsbänken i tio minuter i första halvlek. Vi får bara slå ifrån oss och kommer inte igång med vårt anfallsspel när vi är fulltaliga, säger Ronnie Polgar Gegerfeldt. 

Med 20 minuter kvar av ordinarie tid var Tjust fortsatt i ledning och såg ut att gå mot en viktig seger i Fagersta. Då fick Västanfors in kvitteringen, fortsatte trycka på och vann till slut rättvist med 5–2. 

– Ett riktigt tråkigt resultat. Vi håller ihop det bra i försvarsspelet i 65–70 minuter och sedan blir de för tunga och får komma i lite för bra lägen och vänder på matchen. Det är mest de som sköter anfallsspelet och vi försvarar oss och kommer till några ströchanser. Sett till matchbilden är nog 5–2 ett ganska rättvist resultat, säger Polgar Gegerfeldt.

"Bara att kriga på"

Tjust kom inte upp i normal nivå i den på förhand svåra bortamatchen. 

– Trots våra utvisningar leder vi i paus och vi känner att vi måste komma igång med vårt anfallsspel och skölja över dem. Vårt spel knackar och vi får slå mycket långt i dag. 

Tjust får bryta ihop och ta nya tag hemma mot Köping den 6 januari. 

– Det är bara att kriga på. Vi gjorde en bra match på annandagen trots att vi inte fick med oss några poäng. Vi vet att det finns där och vet att vi kan slå alla lag i serien. 

Målvakten Pontus Magnusson och mittfältaren Aleksandr Sannikov förtjänade beröm. 

– Pontus i målet håller kvar oss med fina räddningar. Sannikov sliter förtjänstfullt på mitten, åker mycket skridskor och drar på sig mycket folk. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt