Annons:

Tjust vann derbyt – höll på att tappa femmålsledning

Tjust Bandy tog två poäng i ett svängigt och känsloladdat derby hemma mot Åtvidabergs BK. Foto: Hans Lindqvist

Tjust vann derbyt – höll på att tappa femmålsledning

Tjust Bandy skakade av sig en tidig kalldusch och var i derbyledning med 6–1 en bit in i andra halvlek.  Avslutningen blev rafflande då Åtvidabergs BK nästan kom ifatt. 

– En sån här match hemma mot Åtvidaberg är den som man helst vill vinna på hela säsongen, säger Ronnie Polgar Gegerfeldt. 

Annons:

Matchen hann knappt börja på Tjustvallen innan Tjust hamnade i underläge i derbyt mot Åtvidabergs BK. Tidigare Tjust-spelaren Erik Skoogh sköt 0–1 efter 1.39. 

Tjust skakade av sig den tunga starten och exploderade i offensiven med fyra mål på 13 (!) minuter. Albin Juthe satte både 1–1 och 2–1 och Emil Andersson fyllde på med 3–1, ett mål som tvingade Åtvidaberg att ta timeout. 

Det gav ingen önskad effekt då Tjust gjorde ytterligare två mål före paus. Emil Andersson gjorde 4–1 efter 26 minuters spel och fullbordade ditt hattrick med 5–1 tio minuter senare. 

– Vi gjorde en riktigt bra första halvlek. Det var en riktigt tung start med 0–1 men det var inget som vi gick ner oss för. Vi fortsatte att mala på och gjorde mål i strid ström, säger Ronnie Polgar Gegerfeldt. 

Höll på att tappa femmålsledning

Victor Gustafsson, enda spelaren i dagens Tjusttrupp med Åtvidabergs BK som moderklubb, fyllde på med 6–1 i början av andra halvlek.

– Man tänkte väl inte att det var klart, men det var ett bra psykologiskt mål. Jag trodde att de skulle tappa energin, men det är ett derby med mycket känslor och lite väl mycket utvisningar. Det blev svajigt spel i andra halvlek och de fick in ett par bollar som gjorde att det blev nerv i matchen. Det kan gå så pass fort i bandyn. Tre-fyra mål är ingen säker ledning om motståndarlaget får fart och självförtroende, säger Ronnie Polgar Gegerfeldt. 

Åtvidaberg gjorde två snabba reduceringar, 6–4 i 80:e minuten och fick in 6–5 på tilläggstid. 

– Vi började spänna oss när vi såg att de var på väg tillbaka. Vårt spel klaffade inte riktigt, och då fick de ännu mer energi och det kan vara svårt att vända och komma tillbaka in i det. Vi tog timeout efter 6–3, snackade ihop oss och sa att vi inte behöver ett mål till. Det är de som måste prestera och göra fler mål framåt. Vi backade hem och slog vakt om ledningen. Det blev onödigt spännande när de gjorde 6–5, men de hade inget bra läge för att göra 6–6. Riktigt skönt att vi lyckades knyta ihop säcken. 

Hur var avslutningen?

– Klart att det blir nervigt när det bara är ett mål som skiljer och de satsar allt framåt. Det blev onödigt spännande, men det är extra härligt att vinna en sån match. 

Målvakten Pontus Magnusson och hattrickskytten Emil Andersson förtjänade plusbetyg efter derbytriumfen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt