Annons:

Gamleby uppe på kvalplats efter dubbla vinster

Felix Bergman jublar tillsammans med lagkamraterna efter vändningen mot BK Kåess. Gamleby plockade två segrar vid dagens sammandrag i Vimmerby. Foto: Ossian Mathiasson

Gamleby uppe på kvalplats efter dubbla vinster

Team Gamleby är på väg att göra sin bästa säsong i allsvenskan. I dag blev det två 11–9-segrar vid sammandraget i Vimmerby och Gamleby är uppe på positivt kval. 
– Känslan är superpositiv inför uppehållet. Nu ska vi vila upp oss, säger Jakob Karlsson. 

Annons:

Gamleby fick en besvärlig start på sammandraget och låg under med 2–8 mot BK Kåess efter två spelade serier.  

Då, mellan andra och tredje serien, samlades Gamlebyspelarna i en ring och kom överens om att de skulle vända på tillställningen. 

Gamleby stod för en imponerande vändning och vann med 11–9. 

– Vi samlades och pratade om att vi måste höras och synas mer. Vi gjorde det och det lyfte även vårt självförtroende. När vi hejar på varandra får vi resultaten med oss. Spelet finns i oss men vi är oftast lite segstartade och taggar inte till som vi behöver göra. För en tid sedan gjorde vi en liknande vändning i Värmland så vi vet att vi kan vända underläge till seger, säger Jakob Karlsson.

"Viktigt att ta de två vinsterna"

Kort därpå väntade dagens andra match. Gamleby fick denna gång en lysande start med 7–3 efter två serier innan ledningen krympte i de två efterföljande serierna. Gamleby höll ifrån och vann återigen med 11–9. 

– Två viktiga matcher och två viktiga segrar. Kåess och Mariestad är på pappret två lite sämre lag så det är viktigt att ta de här två vinsterna. I andra matchen började vi starkt och tappade energi i de två sista serierna samtidigt som banorna förändrades och gav ett annat spel jämfört med matchen mot Kåess, säger Jakob Karlsson. 

Gamleby har skrapat 15 poäng av 22 möjliga och är ny tabellfyra i allsvenskan inför det långa uppehållet som sträcker sig fram till mitten av januari. 

– Det är vår bästa start i allsvenskan så känslan är superpositiv inför uppehållet. Nu ska vi vila upp oss och göra en riktigt bra vår, säger Karlsson. 

Fakta

Poäng mot BK Kåess: Jakob Karlsson 991, Marcus Hammerman 796, Jesper Brüggemann 778, Thomas Holmberg 763, Stefan Hammerman 761, Anton Brüggemann 723, Felix Bergman 592 (tre serier), Gottfrid Wilensjö 587 (tre serier) och Henrik Ilhammar 348 (två serier). 

Poäng mot Mariestad: Felix Bergman 888, Anton Brüggemann 838, Jakob Karlsson 806, Marcus Hammerman 799, Thomas Holmberg 754, Gottfrid Wilensjö 721, Stefan Hammerman 482 (tre serier), Henrik Ilhammar 481 (tre serier) och Jesper Brüggemann 317 (två serier). 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt