Annons:

Streetbasketlandslaget besöker Västervik

Streetbasket arrangeras i Västervik den 31 maj

Streetbasketlandslaget besöker Västervik

Den 31 maj kommer Fiskaretorget att byggas om till en Streetbasket arena på tre gånger tre meter. Här kommer både den svenska och internationella eliten att spela.
- Det är premiär för Sverigetouren. För oss i Västerviks Basket är det stort att kunna arrangera den här tävlingen, säger ordförande i klubben, Mattias Olson.

Annons:

Streetbasket har spelats i USA sedan 1970 – talet i oorganiserad form. Men de senaste åren har sporten blivit organiserad och kommer att vara en OS – sport vid Tokyo OS 2020.

- Streetbasket spelas på en plan som är tre gånger tre meter och har bara en korg. Den är tuffare och mer fysisk än vanlig basket och man har kortare tid på sig att ta skottförsök, det blir ett snabbare spel, säger Mattias Olson.

De svenska streetbasketlandslagen, både för dam och herr kommer till Västervik dagen innan tävlingen för att göra PR – för sporten i Västervik.

- Jag hoppas det kommer att bli en booste för basketen i Västervik när våra ungdomar kan få tips på hur mans utövar sporten. Vem vet de kanske möter några av de blivande OS – deltagarna.

Kan bli en riktigt bra tävling

I Sverige kommer det att spelas sex deltävlingar inklusive den i Västervik.

- Det är premiär för Sverigetouren i Västervik. Inbjudningar har redan skickats ut till de baltiska länderna, Finland, Holland och Tyskland. Jag hoppas att några av de lagen kommer hit för att möta sverigeeliten.

Mattias vill tacka de tre huvudsponsorerna som har gjort den här satsningen möjlig.

- Sparbanken, Monera och Sahara. Utan stöd från Västerviks näringsliv skulle vi inte kunna genomföra det här arrangemanget.

Streetbasketturneringen är planerad att genomföras i tre år i Västervik av Svenska basketförbundet och Västervik IF.

- Vi hoppas det blir ett långsiktig och återkommande inslag i centrala Västervik, säger Mattias Olson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt