Annons:

På lördag avgörs sprint-DM i orientering i Västervik

Johan Stark tävlingsledare för Sprint-DM som avgörs på lördag i Västervik.

På lördag avgörs sprint-DM i orientering i Västervik

350 deltagare kommer att tävla i Västervik på lördag. Tävlingen är Coronaanpassad och avgörs som sprinttävlingar ofta görs i orientering i stadsnära bostadsområden och grönområden.

Annons:

Sprint-DM i orientering skulle ha genomförts under våren i Västervik. Men Coronapandemin kom i vägen, vilket ledde till att Sprint-DM och andra tävlingar flyttades på framtiden. Men nu kommer Sprint-DM att avgöras på lördag i Västervik.

- Tävlingsområdet är vid Västerviksgymnasium och Markörområdet. Det är snabba och korta distanser som tar cirka 15 – 20 minuter att springa, säger tävlingsledare Johan Stark, vid Västerviks Orienteringsklubb (VO).

Det blir ett specialarrangemang för att kunna genomföra DM – tävlingen på lördag, som också ingår i Pölder-Cup, en ungdoms cup i Smålands orienteringsförbunds regi.

- Det är 350 anmälda, vilket gjort att vi har lagt in startgrupper om 50 deltagare. När varje startande gått i mål, ska de så snabbt som möjligt bege sig till sina bilar och köra här ifrån igen. Vi har också sagt till de tävlande att de måste komma hit så nära inpå sin start, säger Johan Stark.

Det blir därför ingen prisutdelning, men det kommer ändå utses en vinnare i tävlingens olika klasser.

- Orienterare är så sugna på att springa att de köper det här upplägget bara för att få vara med och tävla, säger Johan Stark.

Under lördagens tävling får inte vuxna från hemmaklubben delta, då de anses ha stor fördel av att känna till tävlingsområdet. Däremot får ungdomar upp till 16 år delta.

- Vi har elva ungdomar som kommer att delta på lördag.

Vårens tävlingar

Under våren 2020 skulle flera stora tävlingar arrangeras i Västervik. Coronapandemin satte käppar i hjulen för det planerna. En av de tävlingarna var just Sprint-DM.

- När vi fick förfrågan om vi kunde arrangera tävlingen sa vi ja och kunde dra nytta av det arbete vi lagt ner i våras, säger Johan Stark.

Tillsammans med 30-40 andra frivilliga funktionärer kommen Johan Stark och Kenth Carlsson, som båda är tävlingsledare för lördagens tävling att lotsa alla deltagare från start till mål under lördagen.

Förhoppningen är att de tävlingarna som skulle genomförts i Västervik våren 2020 ska kunna arrangeras den 10-11 april 2021.

- Då planerar vi för Ultra-SM, Swedish – League i medeldistans, där Sveriges bästa orienterare deltar och den inställda Tjust två-dagars ska genomföras den helgen, säger Johan Stark.

 

  

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt