Annons:

Anton Carlsson blev målskytt för Tuna mot Tjust. Foto: Ossian Mathiasson

Tuna tog andra raka – nollade Tjust på bortaplan

IFK Tuna har fått en kalasöppning på säsongen och knep andra raka segern ikväll. Tjust besegrades med klara 3-0 efter att Anton och Martin Carlsson stått för samtliga mål.
– De har några spetsspelare och det är det som avgör, säger hemmaledaren Pierre Tegenstam.

Annons:

Tränarna hade inte riktigt samma syn på matchbilden.

– Jag tycker att vi gör en jäkligt bra match, men Tuna har riktigt bra spetskvalitéer som gör att de gör två mål på långbollar. Det är så de spelar, det är mycket långt. Vi spelade jäkligt bra och var värda ett eller två mål i alla fall. Vi bränner en straff och missar två öppna mål. Samtidigt är Tuna bra och de har några som är riktigt bra.

Oskar Eriksson i Tuna tyckte att de blåvitas passingsspel utmärkte sig:

– Vi gjorde en fantastiskt bra match på en nylagd konstgräsplan. Det gick att rulla på ett väldigt fint sätt och det utnyttjade vi med fina kombinationer och djupledsbollar. Vi spelar inte bara bra utan vi kämpar och sliter i 93 minuter och det är så roligt att se. De har några enstaka chanser som de borde ha förvaltat, men vi är ett mycket starkare lag över 90 minuter. Man blir stolt när man ser jobbet vi lägger ned.

Anton Carlsson gjorde två av Tuna-målen och Martin ett. I paus var ställningen 2-0. I hemmalaget plussas Jakob Eriksson och Niclas Andersson medan hela laget får beröm i Tuna.  

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt