Annons:

Robin Thorén Johansson gjorde två mål när Ankarsrum körde över Hebe med 6-1. Foto: Ossian Mathiasson

Proppen ur för Ankarsrum som tog första segern

Ankarsrums IS fick efter en tung säsongsinledning jubla över tre poäng i dag. IF Hebe slogs tillbaka med odiskutabla 6–1.
– Så skönt. Det var på tiden, säger AIS-tränaren Daniel Wernersson.

Annons:

Det är inte särskilt mycket som har stämt för Ankarsrum i början av division 6-säsongen då de har blivit två poäng på fyra matcher. Hemma mot Hebe kom den förlösande första segern. 

Robin Thorén Johannson gav de grönklädda en drömöppning med 1–0 efter en minut och 2–0 efter sju minuter. Rasmus Sandsborg tröstmålade fram till 2–1 efter halvtimmens spel.

Ankarsrum fortsatte att köra på och vann med betryggande 6–1 efter att ha lett med 3–1 i halvtid. Oscar Ring, Jesper Skälhammar, Haidar Abdulkarim och Jesper Carlsson gjorde övriga mål. 

– Vi gör en riktigt bra match. Jag märkte redan på uppvärmningen att det klickade och att det kommer bli bra. Vi hade både attityden och tugget, vilket vi även visade på planen, säger Daniel Wernersson. 

Janne Johansson i Hebe var kritisk till sitt lags genomförande. 

– Jag har inga direkta kommentarer, men det är så dåligt. Jag kan inte gå runt och var positiv längre. Vi har mycket återbud och det finns åsikter om det. Jag tycker inte att det är bra. Den enda spelaren jag vill höja är Jimmy Lingefjord som gör comeback. Det hade sett bättre ut om vi hade haft 14 spelare som springer och sliter som han gör, säger Janne Johansson. 

Bäst i ett kollektivt starkt var Jesper Skälhammar, Oscar Ring och Aleks Shambel Habtu. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt