Annons:

VIF fick slita hårt för derbysegern:

Tyra Andersson nätade i VIF:s derbyseger.

VIF fick slita hårt för derbysegern: "Tvingas verkligen kriga"

Toppen mot botten spelar inte alltid roll. Det visade Västerviks Damfotboll i derbyt mot Vimmerby IF. Gästerna fick slita hårt för segern.
– De krigar något otroligt, säger VIF-tränaren Mikael Rinaldo efter 2-1-viktorian.

Annons:

Västervik kämpar i botten och Vimmerby slåss i toppen. Derbyt kunde väl bara sluta på ett sätt? Tja, inte riktigt. Förvisso vann Vimmerby matchen men det var på inget sätt någon bekväm seger.

– Det är så här matcher ska vara. Det märktes direkt att det var derby, de har ju fyra gamla VIF-spelare och det var verkligen tajt. Västervik gör en riktigt bra insats och krigar något otroligt, säger VIF-tränaren Mikael Rinaldo.

Vimmerby tog emellertid en tidig och förväntad ledning. Tyra Andersson satte 1-0 efter tre minuter. Bara en dryg kvart senare utjämnade Vilma Winqvist till 1-1. 

– Vi har spelet hela första halvlek och bränner mycket. Vi har nog sju riktigt bra målchanser som vi missar. Vi kunde ha haft en klar ledning där, säger Rinaldo.

"Bygga vidare på inställningen"

I den andra halvleken blev det mer av ett ställningskrig, men Vimmerby lyckades dra det längsta strået. Svea Backstad blev omkulldragen i straffområdet och Nathalie Johansson satte 2-1 från elvameterspunkten.

– Klart man hade önskat poäng, men jag är väldigt nöjd med vår prestation. Vimmerby får slita väldigt hårt och det är jag väldigt nöjd med. Vi har haft lite bekymmer innan, men vi står verkligen upp och visar ordentligt att vi kan rubba topplagen. Vi gör det riktigt bra i 90 minuter och är där inställningsmässigt. Vi skapar inte lika mycket som Vimmerby, men jag hoppas att vi kan bygga vidare på den här inställningen, säger Västerviks tränare Fredrik Walfredsson.

Vad gör ni bättre än tidigare?

– Vi jobbade verkligen ihop som ett lag och tar för oss på ett annat sätt. Det är en inställning som är rolig att se och jag hoppas att det inte bara handlade om att det var derby.

"Fysiskt starkare"

VIF-tränaren Mikael Rinaldo var väldigt nöjd med de tre poängen.

– I andra halvlek blir det mycket av ett ställningskrig, men vi är starkare fysiskt och de orkar inte riktigt. Det är alltid tufft i derby och all heder åt båda lagen. Det var en rolig match och jag tror inte Västervik varit i närheten av den här prestationen tidigare. De störde oss rejält med ett hårt och aggressivt presspel. Vi kringar verkligen i 90 minuter, men det blev lite onödigt dramatiskt. 

I hemmalaget berömdes samtliga spelare för en helgjuten insats. Alla i VIF fick också plus, men Saga Stejdahl, Greta Koponen och Julia Rosin stack ut.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt