Annons:

ALFONSSON RÄDDADE VIKTIG VFF-POÄNG: ”HAN VAR FENOMENAL

Jimmy Svensson var nöjd med en poäng mot Myresjö/Vetlanda.

ALFONSSON RÄDDADE VIKTIG VFF-POÄNG: ”HAN VAR FENOMENAL"

Västerviks FF fick med sig en viktig poäng från bortamatchen mot Myresjö/Vetlanda. Detta efter dubbla kvitteringar av Nils Alfonsson, där 2-2-målet kom med kvarten kvar att spela.

– Han var fenomenal i dag, berömmer VFF-tränaren Jimmy Svensson.

Annons:

Västervik har visat en lysande form efter sommaruppehållet och förbättrat sitt läge i division tre avsevärt. Efter fyra raka segrar väntade i dag svårspelade Myresjö/Vetlanda på bortaplan.

Trots underläge med både 1-0 och 2-1 fick VFF till slut med sig en viktig poäng.

– Jag är ganska nöjd med det. Vi åkte med en tunnare trupp i dag och det märktes i slutet av matchen. I tidigare matcher har vi kunnat göra byten som gett oss ny energi, i dag kom det in en trött tränare och en trött andretränare istället, skrattar Jimmy Svensson.

Alfonsson briljerade

Simon Klein gav Myresjö/Vetlanda ledningen redan efter åtta minuter. Det var en ledning som bara stod sig i knappt fem minuter innan Nils Alfonsson satte dit 1-1.

Hemmalaget återtog ledningen en kvart in i den andra halvleken återigen efter ett mål av Simon Klein. Nils Alfonsson ville inte vara sämre och såg även han till att bli tvåmålsskytt med kvarten kvar att spela.

Jimmy Svensson var full av beundran för poängräddaren.

– Han hade en specialuppgift där han skulle plocka bort en av deras spelare och jag kan säga att den spelaren var inte med i matchen. Som om inte det vore nog så satte han dit två mål också. Han var fenomenal i dag, säger VFF-tränaren, som även lyfte fram Amel Komina och Mehmet Ali Tekbas. 

Var spelförande

Jimmy Svensson lämnade Myresjö med en god känsla.

– Jag tycker att vi genomgående var det spelförande laget. Sett till chanser var det däremot jämnt eller kanske en liten fördel för Myresjö. Vi visade bra moral som lyckades kvittera två gånger. Hade vi haft med oss en mer ordinarie trupp hade vi kunnat pusha på mer och då hade vi tagit det här. Jag är ändå nöjd över att kunna åka hem med en poäng.

Västervik är i skrivande stund sexa i division tre-tabellen med fyra poäng ned till Ljungsbro på en negativ kvalplats.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt