Annons:

Johan Lundins Västerviks FF spelar vidare i division 3 nästa säsong. Det blev visserligen förlust med 0–1 mot Adas United i sista omgången. Foto: Stefan Härnström

VFF behövde aldrig oroa sig – nu står klubben inför ett vägval

Det krävdes ett mirakel för att skicka Västerviks FF till negativt kval. Det var lugnt trots att det blev förlust med 0–1 mot Adas United i sista matchen. 
– Att spela vidare i division 3 har varit målet, säger tränaren Jimmy Svensson. 

Annons:

Västerviks FF:s division 3-kontrakt var så gott som säkrat inför dagens avslutande omgång. Trots att det blev förlust med 0–1 mot Adas United behövde VFF aldrig oroa sig för vad de jagande lagen gjorde.

Hvetlanda GIF spelade 3–3 mot jumbon Torstorps IF och fixade nytt kontrakt då BK Ljungsbro föll med 0–2 mot det nyblivna division 2-laget Nässjö FF och får kvala sig.

– Vi var aldrig hotade då Hvetlanda tappade poäng och Ljungsbro förlorade. Det var aldrig någon fara på taket. Det var spännande att följa avslutningen i de matcherna. Hade Torstorp gjort ett mål till eller Ljungsbro 1–1 så hade det slutat annorlunda, säger Jimmy Svensson. 

"Otroligt fin höstsäsong"

Jimmy Svensson är glad och lättad över att VFF spelar kvar i division 3.

– Det är det som har varit målet med hela säsongen. Vi har gjort en otroligt fin höstsäsong där väldigt många bitar har varit bra. Nu förlorade vi visserligen mot Adas men vi gjorde en bra prestation trots förlusten. Jag är jättenöjd med hösten och att vi löser nytt kontrakt, säger Jimmy Svensson. 

Många spelare i VFF har varit sjuka i veckan och förutsättningarna var långt ifrån optimala. 

– Vi har inte haft de bästa förutsättningarna. Det har inte varit så många på träningarna och många var inte hundraprocentiga i dag. Halva laget var juniorer sista halvtimmen och det var kul att de fick testa på spel i division 3.  Hade vi haft full trupp och gasat på så hade vi slagit Adas också. 

 "Står inför ett vägval"

Vad som händer till kommande säsong står just nu skrivet i stjärnorna. Jimmy Svensson vill inte tänka för mycket på det. 

– Vi står inför ett vägval nu. Jag vill inte grotta ner mig för mycket i det här eftersom vi sitter i diskussioner om framtiden. Det blir en annan verklighet nu när Vimmerby tar klivet upp i division 3 och vi får se hur det går för de lokala lagen i sina kval. Vi som förening måste bestämma om det är vi som ska ta tag i taktpinnen och bibehålla den eller var vi ska ta vägen. 

Västerviks FF har flera spelare med kopplingar till Vimmerby. Flera bor i staden och flera har tidigare representerat Vimmerby IF. 

– Jag gillar Vimmerby som förening och det är kul att de går upp. För VFF som förening blir det svårare att plocka spelare därifrån. Det är ingen hemlighet och hur det blir med de vi har nu vet jag inte. Josef (Fenikh) flyttar till Kalmar så det blir inte Vimmerby eller Västervik för honom. Det har vi vetat om länge. Larsson (Simon) och Filip (Gustavsson) har blivit kontaktade och det är inte upp till mig att tjata på dem. De får ta tid på sig och känna vad de känner och vill och det är klart att vi i VFF vill behålla dem. De har varit viktiga och tongivande i år. 

Hur ser du på din egen framtid i klubben?

– Vi har en diskussion, men jag vet inte hur det kommer bli. Jag låter Andreas (Andersson) ta puckarna som rör trupp- och tränarbygge. Nu är det skönt att vi har fixat kontraktet så jag ska ta det lugnt ett tag. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt