Annons:

Josef Fenikhs Västerviks FF avslutar seriespelet med hemma mot Adas United. Foto: Stefan Härnström

Kontraktet är så gott som i hamn – ingen optimal uppladdning inför sista matchen

En omgång återstår och Västerviks FF kommer med största sannolikhet spela i division 3 nästa säsong. 
– Vi säger inte att något är klart förrän det är klart, säger tränaren Jimmy Svensson inför lördagens hemmamatch mot Adas United. 

Annons:

Tobias Bertilssons 1–0-mål i 84:e minuten mot Eneby BK gör att Västerviks FF står med ena foten i division 3 inför dagens slutomgång.

Det nya division 3-kontraktet är så gott som säkrat. VFF har tre poäng att gå på mot Ljungsbro och Hvetlanda och bättre målskillnad än båda lagen. 

Västerviks FF möter tvåan och seriesegerjagande Adas United på hemmaplan i dag. 

– Vi har gjort bra prestationer under hösten och satt oss i en väldigt bra sits. Nu gäller det bara att avsluta med en bra insats i sista seriematchen. Det ser onekligen bra ut och vi har mycket mål att gå på. Vi kommer möta ett väldigt taggat Adas som måste vinna för att ha en chans på förstaplatsen. Vi måste göra ytterligare en bra arbetsinsats och jag räknar med att det blir en tuff match, säger Jimmy Svensson. 

"Ser onekligen bra ut"

Hvetlanda GIF befinner sig just nu på negativ kvalplats och har lika många poäng som BK Ljungsbro på säker mark. Hvetlanda möter jumbon Torstorps IF och Ljungsbro ställs mot serieledaren Nässjö FF. 

– Ljungsbro har ett prekärt läge med samma antal poäng som Hvetlanda. Hvetlanda möter Torstorp som redan är klara för nedflyttning och Ljungsbro har svårast möjliga uppgift med att möta Nässjö som kan säkra seriesegern. Man ska också veta att Ljungsbro är bra på sin hemmaplan så jag blir inte förvånad om de tar en trea. Då måste Hvetlanda ta igen en massa mål och känslan säger att det är fördel Hvetlanda.

Känner du att ni är trygga med att det blir division 3 nästa säsong?

– Vi är inte hundra klara förrän vi har det på papperet. Det ser onekligen bra ut, men vi säger inte att något är klart förrän det är klart. 

"Inte världens bästa träningsvecka"

Det finns ett gäng frågetecken i VFF-truppen då många spelare har varit sjuka i veckan. 

– Vi har inte haft världens bästa träningsvecka för att kunna förbereda oss. Jag tänker mig att det kommer bli många byten eftersom vi inte har full kapacitet på alla spelare för att de har varit sjuka och inte tränat den här veckan. 

Amel Komina är avstängd, Jonathan Fält-Öhr är bortrest med jobbet och Simon Walett, Christopher Sjöblad och Fredrik Lindhe är långtidsskadade.  

Kommer du fortsätta som tränare för VFF nästa säsong?

– Vi diskuterar och får se vad vi kommer fram till för lösning. Inget är klart och vi vill inte gå ut med hur tankarna går. 

Fakta

VFF-truppen består av följande spelare: Albin Liffner, Filip Gustavsson, Johan Lundin, Nils Alfonsson, Josef Fenikh, Tobias Bertilsson, Simon Larsson, Daniel Engel, Simon Sandholm, Anton Ekberg, Olsjan Xhafa, Aron Lindvall, Jonathan Jonsson, Melvin Svensson, Ville Grönvall och Mehmet Tekbas. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt