Annons:

Simon Walett, här i Gunnebo IF:s tröja, bröt flera revben och punkterade ena lungan i Västerviks FF:s möte med Kisa BK. Foto: Arkivbild

VFF-SPELAREN BRÖT REVBEN OCH PUNKTERADE ENA LUNGAN

Västerviks FF åkte på två skadesmällar mot Kisa BK. Simon Waletts säsong är över då han bröt flera revben och punkterade ena lungan.

Annons:

Nyinbytte mittbacken Simon Walett fick i slutskedet av bortamatchen mot Kisa en oschysst tackling när han hoppade upp för att nicka undan en boll. 

Det slutade med att han slungades handlöst bakåt, landade illa på ryggen och blev liggande kvar på konstgräsmattan med svår smärta. 

Han hade svårt att andas och svårt att säga var han hade ont direkt efter smällen. Ambulans kallades till platsen och tog honom till Universitetssjukhuset i Linköping. Det står efter undersökningen klart att han bröt flera revben som dessutom punkterade ena lungan. 

”Han ligger på sjukhuset i Linköping med flertalet knäckta revben och en punkterad lunga. Han är borta resten av säsongen och det tar sex till åtta veckor innan han är bra igen. Han har just nu väldigt ont och har mycket morfin i kroppen”, skriver Simons pappa Daniel i ett sms till Dagens Västervik. 

Så är läget med Sjöblad

VFF:s hårt arbetande forward Christopher Sjöblad skadade höger knä halvvägs in i första halvlek. Han tog emot en boll på mittplan och när han skulle gå framåt och iscensatta ett anfall fastnade han med foten i konstgräset och vred till knät. 

Sjöblad fick bryta matchen med svåra smärtor i sitt högra knä och fördes till Västerviks sjukhus för undersökning.

– Det är i nuläget högst oklart men röntgen visar i alla fall ingen skelettskada. Knät är just nu svullet och gör ont. Jag måste göra en magnetröntgen för att se om korsband, menisk eller något annat är skadat. Det lutar mot att säsongen är över för min del, säger Christopher Sjöblad.

VFF hade vid tre poäng mot Kisa säkrat nytt kontrakt i division 3, men tappade 1–0 till 1–2 i matchens slutskede. Avslutningen blir oviss då VFF ligger tre poäng före Hvetlanda på negativ kvalplats med två matcher kvar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt