Annons:

Gunnebo tog tre sköna premiärpoäng mot Gamleby

Gunnebo IF vann seriepremiären mot Gamleby FF med klara 5–2. Foto: Bildbyrån

Gunnebo tog tre sköna premiärpoäng mot Gamleby

Efter en kämpig försäsong fick Gunnebo IF jubla över tre poäng i division 6-premiären mot nystartade laget Gamleby FF.
– Skönt att få med sig tre poäng eftersom vi inte vet var vi står efter en försäsong med mycket skador, säger tränaren Peter Lönnblom efter 5–2-vinsten. 

Annons:

Det var första matchen på naturgräs för båda lagen och premiären på Ernebergsfältet bjöd på kamp och duellspel. Gunnebo IF tog med sig alla tre poäng efter ett målmässigt ryck i andra halvlek, från 1–1 i halvtid till 5–2 vid full tid. 

– Det var inget skönlir utan mycket kamp. Vårt första tillfälle på naturgräs och vi hade problem i inledningen av matchen då vi inte fick med oss bollen och slog bort passningar. Ju längre matchen led desto mer kom vi in i det. Vi orkar mer än vad de gör och till slut är det inget snack om saken, säger Peter Lönnblom.

Gamlebyspelaren Christoffer Hagström var hyfsat nöjd med seriepremiären trots nederlaget. 

– Vi fick en härlig start med ett tidigt 1–0. Vi spelar bra och får sedan ett enkelt mål i baken som gör att vi tappar momentum. Vi kommer ut starkt även i andra men här gör vi en del nybörjarmisstag som genererar i baklängesmål. Det är många nya killar som inte har spelat på den här nivån tidigare. Alla ska ha plus för insatsen men det finns mer att jobba med, säger Christoffer Hagström.

Gustav Kägu, Niclas Bengtsson, Reza Rezai, Jesper Persson och Felix Wennberg Twist gjorde vinnarlagets mål. Andreas Rosell och Samuel Villaba gjorde Gamlebys mål. Planens yngste spelare – Alvin Karlsson i Gamleby – och Gunnebos innermittfältare Simon Henriksson erhöll beröm. 

Tabellen i division 6 Vimmerby:

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt