• Frilägesutvisningen blev matchavgörande: ”Det förstörde mycket

Här har Västerviks FF:s målvakt Albin Liffner precis fällt Haris Dreco och domaren visar upp det röda kortet och pekar på straffpunkten. VIF gjorde 2–1 på straffen och vann till slut med 6–1. Foto: Ossian Mathiasson

Utespelaren Jens Karlsson fick hoppa in i målet när Albin Liffner blev utvisad. Foto: Ossian Mathiasson

Magnus Eriksson och Magnus Fält fick se sitt Västerviks FF förlora derbyt mot Vimmerby IF med 1–6. Foto: Ossian Mathiasson

Frilägesutvisningen blev matchavgörande: ”Det förstörde mycket"

1–1 en bit in i andra halvlek. Då blev Västerviks FF:s målvakt Albin Liffner frilägesutvisad och Vimmerby IF sprang ifrån till en klar 6–1-triumf.
– Det kändes som att det kunde gå lite hur som helst om vi hade sluppit den där utvisningen, säger VFF-tränaren Magnus Fält.

Västerviks FF tog ledningen tidigt genom Simon Sandholm och Vimmerby IF:s kvittering lät inte vänta på sig. Albin Liffner i Västerviksmålet svarade för flera fina räddningar och såg till att ställningen var 1–1 i halvtid.

– De har väl lite farligare lägen i första halvlek men vi har också lägen där vi kan göra både ett och två mål. Problemet är att de har lite mer boll och att vi sjunker lite för mycket, säger Magnus Fält.

"Går inte att snacka bort det"

Västervik hittade mer rätt i sina positioner i början av andra halvlek. Situationen som blev matchavgörande inträffade i minut 56 när Albin Liffner rusade ut och fällde Haris Dreco i straffområdet. Domaren tog fram det röda kortet och pekade på straffpunkten. Dreco satte den efterföljande straffen fram till en 2–1-ledning för VIF.

– Det var ställningskrig fram till vår utvisning och sen blev det bara skit och det rasade ihop. Det kändes som att det kunde gå lite hur som helst om vi hade sluppit den där utvisningen. Fram till utvisningen var jag inte så orolig även om de kanske tycker att de hade mer boll och förde spelet. Visst var de rörligare och hetare medan vi stod på hälarna. Prestationen hade kunnat vara mycket bättre, men utvisningen förstörde mycket, säger Magnus Fält.

Vad säger du om att det blir utvisning där?

– Det går inte att snacka bort det, jag måste vara ärlig.

Vimmerby matade in flera mål mot slutet av matchen och vann med 6–1.

– Jag tycker synd om killarna när det blir som det blir i slutet när vi åker hit utan reservmålvakt och får slänga in en utespelare mellan stolparna. Det var jobbigt att se när vi blev ordentligt avklädda i slutet.

Jens Karlsson fick hoppa in i målet när Albin Liffner blev utvisad.

– Det var ett lotteri. Jens är lång och stor så det var det vi gick på.

Viktig match på torsdag

På torsdag väntar ett viktigt bottenmöte hemma mot Kisa BK.

– Vi får ställa en juniormålvakt i mål då så vi ska ringa och göra honom förberedd nu i kväll.

Det är en viktig match på torsdag?

– Det kan man säga, den är galet viktig. Jag förväntar mig en bättre prestation och jag tror inte att Kisa har samma kvalité som Vimmerby. Vår förhoppning och vårt mål är att knipa en trepoängare på torsdag.