Annons:

Vimmerby poänglöst i toppmötet:

Vimmerby fick inte med sig någon poäng från toppmötet med Jönköping Södra.

Vimmerby poänglöst i toppmötet: "Det är man lite besviken över"

Det blev en mycket tung förlust för Vimmerby IF:s damlag i toppmötet hemma mot Jönköping Södra idag. Gästerna avgjorde matchen under ett par gyllene minuter i den andra halvleken.

– De var jättebra, men vi kom inte upp i standard heller. Vi kan bättre än så här, säger VIF-tränaren Pierre Brorsson.

Annons:

Tjust, Ulricehamn, Vimmerby och Jönköping Södra gör upp om seriesegern i damernas division två. Idag fick Tjust se sig besegrat av Ulricehamn och Vimmerby gick samma öde till mötes mot Jönköping Södra.

För VIF:s del innebär det att laget är fortsatt trea i tabellen, fem poäng bakom serieledande Tjust och fyra poäng bakom Ulricehamn.

Ett formstarkt Jönköping Södra fick en drömstart på matchen på Arena Ceos när Tuva Jonsson satte lagets första mål redan efter tre minuters spel.

– Första tio, femton minterna var de bättre än oss. Sen tycker jag att vi höjde oss lite och fick också in en kvittering till 1-1, säger Pierre Brorsson.

Kvtteringen kom efter 16 minuters spel och det var Stina Kägo Bragsjö som såg till att utjämna ställningen. 1-1 stod sig sedan till halvtid.

"Det är för dåligt"

Jönköping avgjorde sedan toppmatchen under ett par gyllene minuter i den andra halvleken. Först gav Ela Gecer bortalaget ledningen med 2-1 efter 59 minuters spel och bara två minuter senare utökade Alicia Bergström till 3-1.

– Jag hade mer förhoppningar inför den andra halvleken, men det gick inte som vi ville. Vi kom inte rätt och låg inte intill deras spelare, vilket gjorde att de alltid hade någon spelare som var spelbar.

VIF-tränaren Pierre Brorsson var kritisk till domarinsatsen var Jönköpings viktiga 2-1-mål.

– Ett så viktigt mål får inte komma efter en offside på en meter. Det är för dåligt och det är man lite besviken över.

Ska möta toppkonkurrenterna

Förlusten i sig var däremot inte så mycket att säga om.

– De var bättre så det var inte orättvist att de vann. Men vi hade chanser i slutet och kunde fått in något mål då. Med lite tur kunde vi till och med ha fått med oss en poäng, säger Pierre Brorsson.

Hur ser du på tabelläget?

– Jag har inte hunnit kolla på tabellen, men visst kan det se lite jobbigt ut. Vi ska dock möta både Tjust och Ulricehamn så vi ska spela om det också.

Pierre Brorsson valde att framhålla målvakten Pernilla Marelius och mittfältaren Julia Rosin.

Tabellen kan du se HÄR.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt