Annons:

Klart med motståndare för H/T och BOIF i division 5-kvalet

Hjorted/Totebo är klart för division 5-kval och inleder med hemmamatch mot Fliseryds IF. Foto: Hjorted/Totebo

Klart med motståndare för H/T och BOIF i division 5-kvalet

Både Hjorted/Totebo och Blackstad/Odensvi IF har kvalificerat sig för kval till division 5. Kvalspelet börjar till helgen – och nu står det klart vilka lag kommer möta. 

Annons:

Blackstad/Odensvi kniper en kvalplats till division 5 efter att ha varit en av de bästa treorna i division 6. 

Kvalet inleds med bortamatch mot Forserums IF, tvåa i division 6 Huskvarna, till helgen. Förloraren möter laget som hamnar på negativ kvalplats i division 5 norra. Det ser för stunden ut som att det blir Torpa AIS, som har tre poäng upp till Lekeryd-Svarttorps SK på säker mark med en match kvar att spela. Vinnaren i första omgången möter division 5-laget i tredje omgången. Gruppsegraren är garanterad en plats i division 5 nästa säsong.  

H/T inleder kvalet på hemmaplan

Hjorted/Totebo, tvåa i division 6 Vimmerby, inleder kvalet med hemmamatch mot Fliseryds IF, tvåa i division 6 Oskarshamn. Denna grupp kompletteras med laget som hamnar på negativ kvalplats i division 5 nordöstra och det står mellan Ankarsrums IS, Storebro IF och HM IS. 

Ankarsrum befinner sig på säker mark med 14 poäng, Storebro på kvalplats med 13 poäng och HM IS på nedflyttningsplats med tolv poäng. Ankarsrum avslutar borta mot formstarka topplaget IFK Västervik, Storebro möter Djursdala SK på bortaplan och HM IS avslutar hemma mot Tjust IF FF. 

Förloraren mellan H/T och Fliseryd möter division 5-laget i andra omgången och vinnaren i detta möte spelar mot division 5-laget i tredje omgången. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt