Annons:

BOIF vann toppmatchen mot H/T efter kalasinsats:

Viktor Franssons Blackstad/Odensvi gjorde en kanoninsats och vann toppmatchen mot Hjorted/Totebo med 4–0. Foto: Ossian Mathiasson

BOIF vann toppmatchen mot H/T efter kalasinsats: "Sitter rätt till 99 procent"

Toppmatch på Hjortheden. Då svarade Blackstad/Odensvi för en kanonmatch och slog Hjorted/Totebo med klara 4–0. 
– Typisk coachseger. Taktiskt sett sitter det rätt till 99 procent, säger BOIF-tränaren Viktor Fransson. 

Annons:

Blackstad/Odensvi kom till toppmatchen mot Hjorted/Totebo med tre varningsavstängda spelare (Hampus Jakobsson, Philip Ekholm och Anton Johansson) och nyförvärvet Hampuz Bränning på sjukfrånvarolistan.

Det störde inte Viktor Franssons manskap nämnvärt.

BOIF svarade för en rakt igenom klockren insats och vann med 4–0. Isac Torlamb blev tremålsskytt och 1–0-målet efter knappa halvtimmens spel var en urläcker frispark med vänsterfoten. Simon Karlsson satte fjärde målet i 72:e målet. 

– Isac är duktig på rallycross och det är sporten som han fokuserar på. Division 6 är lagom för honom då han kan missa träningar och matcher. Han är mycket duktig, säger Viktor Fransson.  

"Nu blir det leende hela vägen hem"

Viktor Fransson summerar segern som en taktisk triumf. 

– Vi tar jobbet för varandra och kommer hem på rätt sida av bollen varje gång. Vi har många spelare avstängda och sjuka. De som kommer in gör ett kanonjobb och det syns inte att vi har duktiga spelare borta. Det är så roligt när alla elva spelare på planen gör som de ska. Nu blir det leende hela vägen hem till Odensvi, säger Viktor Fransson. 

BOIF ligger numera tre poäng före H/T, som har en match mindre spelad. Upp till serieledaren SK Lojal är det sex poäng.

– Vi har bättre målskillnad än Hjorted och den ska bli ännu bättre. Vi går för att vinna serien. Vi har Lojal kvar att möta och det har även Hjorted så vi får hoppas att vi får hjälp av dem, säger Fransson. 

"Vår sämsta match för året"

Jimmy Svenssons Hjorted/Totebo kom inte upp i normal standard i toppderbyt. 

– I dag är det inte mycket att säga om det. Vi möter ett lag som är bättre, hungrigare och mer påkopplade än vad vi är. De sätter sina chanser och gör en bra match medan vi gör vår sämsta match för året, säger Jimmy Svensson. 

Vad är det inte som funkar?

– Vi är inte riktigt påkopplade och har inte varit det på ett tag. Det har känts som att vi kommer en förlust närmare och närmare. Vi har lite att jobba med. Vi har god uppslutning på träningarna men jag upplever att vi har blivit mycket slarvigare. När vi går ner några procent i vårt spel blir vi straffade, säger Jimmy Svensson. 

H/T har efter en poäng på två matcher efter sommaruppehållet halkat ner till tredjeplatsen. 

– Vi har dubbla bortamatcher nästa vecka. Det är viktigt att spelarna fortsätter komma på träningarna. Vi ska kunna fortsätta spela som vi gör och då gäller det att vi slutar slarva och är mer påkopplade. Det var en slätstruken insats i dag, säger Svensson. 

Alla spelare fick beröm i BOIF och ingen erhöll beröm i H/T. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt