IFK Västervik slog division 4-lag efter fin insats

Awet Shambel Habtu gjorde mål när IFK Västervik slog IFK Oskarshamn med 3–1. Foto: Ossian Mathiasson

IFK Västervik spelar dubbla matcher denna helg. Dagens träningsmatch mot division 4-laget IFK Oskarshamn slutade på bästa tänkbara sätt.
– Vi går ut och spelar en grym fotboll. Samtliga spelare är delaktiga i alla moment, säger tränaren Ayman Hadrous efter 3–1-segern.

Topptippade division 5-laget IFK Västervik gjorde en stark insats borta mot IFK Oskarshamn, som börjar om i division 4 efter fjolårets degradering, och vann med 3–1. Jesper Garstedt gav Västervik ledningen med 1–0 innan Oskarshamn kvitterade till 1–1 på straff.

– Vi startar riktigt bra med högt och bra passningstempo och dominerar kraftigt bollinnehavet. Vi skapar flera klara lägen innan vi sätter dit 1–0. Efter deras 1–1 är det vi som styr, ställer och radar upp chanser men deras målvakt gör en grym insats och håller Oskarshamn kvar i matchen, säger Ayman Hadrous.

När Oskar Åberg blev neddragen i straffområdet i mitten av andra halvlek klev målvakten Andreas Ohlsson fram och gjorde 2–1. Awet Shambel Habtu fastställde slutresultatet till 3–1.

– Vi spelar riktigt fin fotboll sett över 90 minuter med ett stort plus för första halvlek. Vi skapar massor med lägen men målvakten i Oskarshamn storspelar samt att skärpan i avsluten kunde ha varit bättre, säger Hadrous.

Alla spelare förtjänade beröm för en väl genomförd match.