Annons:

Övertygande seger för Tjust mot Falerum

Oscar Eriksson var en av Tjusts målskyttar. Foto: Arkivbild

Övertygande seger för Tjust mot Falerum

Tjust IF FF spelade under lördagen försäsongens sista träningsmatch. För motståndet stod division fem-laget Falerums IF, som fick se sig besegras med hela 4-0. 

Annons:

0-0 var resultatet långt in i den första halvleken. 35 minuter dröjde det innan den unge Milan Falk, född 2009, gav Tjust ledningen. I slutet av den första halvleken hann Tjust dessutom att utöka sin ledning till 2-0, genom Max Wiman.  

– Vi startar matchen trögt. Första tjugo var vi inte med alls. Inte i huvudet, inte i benen och inte i fötterna. Det var ingenting som funkade åt något håll egentligen. Men efter första tjugo tar vi över helt. Man kan säga att det var spel mot ett mål stora delar av matchen, säger Tjusts tränare Niclas Andersson.

Lika många mål gjorde man i den andra halvleken, även om man hade växlat upp rejält, jämfört med starten på första halvlek. Oscar Eriksson utökade ledningen till 3-0 i 66:e matchminuten och Jakob Eriksson fastställde sedan slutresultatet, 4-0, tio minuter senare. Niclas Andersson berättar att hans lag hade kunnat vinna med betydligt större siffror:

– Vi hade kunnat vinna matchen med sju eller åtta mål egentligen. De hade en målvakt som stod i vägen ett par gånger och vi missade en del chanser. Men utöver det gör vi en jättebra match från minut tjugo. Jag är jättenöjd med spelet.  

 
Hela laget gör det bra

– Första tjugo får ingen godkänt. Sen växlar alla upp och gör det kanonbra. Linus Andersson förtjänar ett extra omnämnande kan jag tycka. Han gjorde sin bästa match på länge, säger Niclas Andersson. 
  
Andersson förklarar att han är nöjd med spelet i stora delar av försäsongens matcher. Men menar även att vart man står är svårt att avgöra med tanke på motstånden man ställts mot: 

– Jag skulle säga att vi ligger okej till. Vi har haft lite skavanker, men inget större egentligen. För att kunna veta var vi står mer exakt så hade man kanske velat möta tuffare motstånd. Just motståndet har varit lite svagt.  

Värt att notera är att Tjusts match mot VFF som skulle ha spelats i tisdags blev inställd. 

Linus Palmér Hård

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt