Annons:

NY SEGER FÖR VFF I KVÄLL – HAN KOM IN OCH VÄNDE MATCHEN

Ergest Fasko imponerade i sitt inhopp.

NY SEGER FÖR VFF I KVÄLL – HAN KOM IN OCH VÄNDE MATCHEN

Västerviks FF stod för en svag första halvlek i kvällens bortamatch mot Bäckseda. Då kom Ergest Fasko in och vände på matchen till VFF:s fördel.
– Vi tog över totalt i den andra halvleken, säger tränaren Johan Karlsson Törndahl efter 2-0-segern.

Annons:

Västerviks FF har gått fram som en ångvält i division fyra så här långt. Laget har vunnit tio av 14 matcher och de övriga fyra har slutat oavgjort. Nu kan laget ta välförtjänt sommarvila i serieledning.

– Med den bredd och kompetens vi har i truppen ville vi vara med i toppen i år. Sen att det skulle gå så här bra är överraskande för alla, säger Johan Karlsson Törndahl.

Inhopparen nätade

I kvällens match borta mot mittenlaget Bäckseda startade VFF dock svagt.

– Vi gjorde en väldigt medioker första halvlek. Planen var ganska liten och vi hade svårt att få igång något spel. De pumpade på bra och hade några halvlägen och vi hade ett friläge. Det var ganska rättvist med 0-0 i paus.

I paus satte VFF in Ergest Fasko och efter det tog bortalaget över matchen.

– I andra tog vi över totalt och Ergest kom in och gjorde 1-0-målet efter 70 minuters spel efter en ganska trevlig soloprestation. Vi hade lägen innan det också, bland annat kunde Artur (Sejdini) gjort tre eller fyra mål, säger Johan Karlsson Törndahl.

Vikarierande mittbackar imponerade

Med fem minuter kvar att spela satte Fotios Evanggelos Kalogeropoulos dit 2-0-målet och ytterligare en VFF-seger var i hamn.

– Vi fick igång ett mycket snabbare passningsspel i den andra halvleken. Där sårade vi dem i djupled mycket mer, precis som vi sa att vi skulle göra. Sen skulle vi ha avgjort matchen tidigare med de chanserna.

Ergest Fasko var bäst i VFF tillsammans med de vikarierande mittbackarna Albin Bytyqi och Oscar Eriksson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt