Annons:

Tung förlust för Västerviks FF i toppstriden

Ergest Fasko, tränare i VFF, blev utvisad i dagens match. Foto: Ossian Mathiasson

Tung förlust för Västerviks FF i toppstriden

Serieledande Västerviks FF föll med 3-1 hemma mot ett formstarkt Myresjö/Vetlanda FK. Samtidigt hade man tur då även övriga topplag tappade poäng i sina matcher.

Annons:

Det ska direkt sägas att det var ett bra gästande lag som Västerviks FF fick ta sig an på lördagen. Myresjö/Vetlanda var spelförande stora delar av matchen och framför allt utnyttjade man sina chanser betydligt bättre än hemmalaget.


– Vi börjar bra och får 1-0 tidigt i matchen, men kanske gick det lite för lätt där mot ett lag som inte har så mycket att spela om, säger tränaren Stefan Gustavsson.
Myresjö/Vetlanda gjorde 1-1 via stolpen efter en kampsituation och man hann även med 2-1 på hörna innan halvtid. Därutöver hade man några riktigt farliga chanser, men Niclas Bengtsson i hemmamålet agerade starkt.


– I den andra halvleken är vi bättre. Vi har ett snabbare spel, kommer runt på kanterna, skapar lägen men sätter dem inte. Istället får de något av ett slumpmål med halvtimmen kvar, säger Stefan Gustavsson.
– Visst hade vi tid på oss då, men tyvärr fick vi Erges Fasko utvisad efter två gula kort och då hade vi svårt att få tryck och skapa chanser.


Det blir en rafflande avslutning på division fyra-serien. Med tre omgångar kvar leder VFF nu endast en poäng före Aneby, som bara fick oavgjort i sin match mot IFK Oskarshamn. I den allra sista omgången möts de båda.
Även Gullringen hade chans att blanda sig i toppstriden i dag, men de föll mot Stensjön.
Bäst i Västerviks FF var mittbacken Fredrik Lindhe samt Jimmy Svensson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt