Annons:

Hjorted/Totebo tappar mark i toppstriden: ”Stor besvikelse”

Hjorted/Totebo spelade oavgjort mot VIF Akademi och tappar mark i toppen. Foto: Ossian Mathiasson

Hjorted/Totebo tappar mark i toppstriden: ”Stor besvikelse”

Hjorted/Totebo spelade oavgjort, 1–1, mot Vimmerby IF Akademi och tappade viktiga poäng i toppen av division 6.
– Det är en stor besvikelse. Vi får hoppas att både Boston och Ankarsrum klappar igenom, säger H/T-tränaren Robert Hagelin.

Annons:

Efter Ankarsrums viktiga 3–2-seger mot serieledaren Boston på fredagskvällen hade Hjorted/Totebo sitt drömläge att haka på i toppen av division 5. 

Laget fick nöja sig med en ynka poäng mot VIF Akademi där lagen gjorde varsitt tidigt mål. Haidar Abdulkarim gjorde H/T:s ledningmål i åttonde minuten och Eric Karlfeldt kvitterade till 1–1 sex minuter senare, vilket blev slutresultatet på Arena Ceos. 

– I andra halvlek körde vi hela spelet och tryckte på för fullt men det ville sig inte. Vi hade en nick i stolpen, ett skott i ribban och ett läge där deras målvakt gjorde en jätteräddning. Men så är det ibland, det gäller att göra mål på lägena, säger Robert Hagelin. 

"Ger inte upp innan det är kört"

Nicklas Johansson, tränare i VIF Akademi, såg positiva bitar efter kryssmatchen. 

– Det är som vanligt, det blir inte mer än en poäng. Samtidigt blir vi bättre och bättre som lag, vi fick till ett djupledsspel och skapade ett par chanser på den vägen, säger Nicklas Johansson. 

Hjorted/Totebo har fyra matcher kvar och sex poäng upp till serieledande BK Boston, som dessutom har en match mindre spelad. Ankarsrum ligger tre poäng före H/T. 

– Vi ger inte upp innan det är kört. Vår topp tre-placering ska vi behålla samtidigt som vi hoppas att de förlorar, säger Hagelin. 

H/T:s främsta spelare var Adrian Ottosson och Tom Nilsson. I ett bra VIF Akademi framhölls Viktor Svensson. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt