Annons:

Delad poäng i derbypremiären – fick rött kort efter eftersläng

Dennis Ockhammar gjorde ett av Gunnebos mål i dagens derby. Foto: Arkivbild

Delad poäng i derbypremiären – fick rött kort efter eftersläng

Att lokala tränare brukar vara överens om en matchbild är inte vanligt. Men i dag hände det. Både Gunnebos Markus Harrysson och BOIF:s Viktor Fransson ansåg att 2-2 (1-1) var rättvist.

Annons:

Gunnebo öppnade bägge halvlekarna bäst och hade ledningen med både 1-0 och 2-1. BOIF kom dock tillbaka och kvitterade både i mitten av första och med en halvtimme kvar av andra.

– Det är en svåranalyserad match. Vi börjar väldigt bra, dominerar första 20 och gör 1-0. Strax efter vattenpausen tappar vi och BOIF dominerar en kvart där och gör 1-1. Vi börjar helt okej i andra, men är lite stressade i vårt spel. Vi har inget tålamod med boll och tappar en del. Vi gör 2-1 på hörna, men de får till ett bra skott som sitter perfekt i hörnet. Jag tycker att vi har fler hundraprocentiga lägen, men får inte in bollen, så 2-2 får anses som rättvist, säger Harrysson.

Viktor Fransson:

– Det var ingen välspelad match, det var kämpa och spring. Vi har inget supertekniskt lag och spelar mycket med energi. Gunnebo var bättre i början på båda halvlekarna, sedan tog vi över lite. Det var mycket varningar från båda håll och spelarna jäklades för mycket med varandra och det kan man bli lite irriterad på. De var heta enkelt.

Fick rött kort efter eftersläng

Matchen avslutades med en omtalad situation där Gunnebos Ahmad Wahid Ebrahimi fick rött kort efter en eftersläng.

– Wahid blir neddragen och när han ligger där blir han nedtryckt. Då sätter han handen i bröstet på motståndaren som lägger sig ned och tar sig mot ansiktet. Jag tycker att gult hade räckt, menar Harrysson.

Viktor Fransson ansåg att domaren tog rätt beslut.

– Det var ingen våldsam smäll, men ett solklart rött kort. Domaren var jättebra, det var ingen lättdömd match.

Robin Jiderblom plussas i Gunnebo medan det var slätstruket i BOIF. I hemmalaget nätade Daniel Lönn och Abdifatah Ismail och i Gunnebo Dennis Ockhammar och Josef Hanife. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt