Annons:

Tjust slog Hammarsgärde i historisk derbymatch

Foto: Pixabay

Tjust slog Hammarsgärde i historisk derbymatch

Tjust IF FF och Hammarsgärde BK har aldrig mött varandra i seriesammanhang. I dag skrevs historia på Tjustvallen. Ett namnkunnigt Tjust vann med 2–1 och bommade dessutom många chanser.

Annons:

Tjust IF FF:s herrlag har fått en fin start på comebacksäsongen med två raka segrar i division 6. I dagens historiska derbyfight mot Hammarsgärde kom inte Tjust upp i sin normala standard men det räckte till tre poäng. 

Robin Lundahl språngnickade in Abdirahman Aydarus fina inlägg fram till 1–0 i 20:e minuten och Ludwig Sundlöv fyllde på med 2–0 åtta minuter efter ledningsmålet. 

Hammarsgärde skapade inte så många chanser men de fick in en viktig reducering i minut 38. Tjustkeepern Björn Söderström såg inte inlägget från kanten som slutade med att den träffade ribban och friställde Gabriel Engzén som stötte in 2–1. 

Det föll inga fler mål utan Tjust tog en ny seger i division 6. 

– Det är tufft att vi inte kan göra mål. Vi hade en missad straff, tre bortdömda mål för offside, något friläge och något stolpskott. Vi skapade så många chanser men fick inte in bollen. Till sist är det tre poäng och det är det viktigaste. Hammarsgärde ska ha en eloge. Det är den matchen de vill vinna. De kämpar och sliter, säger Pierre Tegenstam i Tjust.

Ställde utespelare i målet

Lennie Rosén, huvudtränare i Hammarsgärde, tycker att Tjusts seger var helt i sin ordning. 

– Det började ganska jämnt men vi har problem i och med att vi inte har någon målvakt. Vi har en utespelare i målet. Tjust hade två skott på mål som satt. Vår målvakt sa att han inte behövde göra en räddning. De skapade flest chanser men de gick utanför målburen, säger Lennie Rosén. 

Hammarsgärde har värvat tre nya spelare från VFF: Abdiwahab Rashid Yusef, Jama Mohamed Adan och Sharmake Aydarus Abdi. 

– Vi har sådana problem med truppen i och med att den är för tunn. VI fick en ny målvakt men det dröjde inte länge innan hans axel hoppade ur led. En del av spelarna som kom i dag har inte tränat på ett tag. 

Bäst i Tjust var mittbacken Ludwig Sundlöw och Jacob Erikssons inhopp i båda halvlekarna. Alla spelare erhöll beröm i Hammarsgärde. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt