WIBK har kniven mot strupen och riskerar nedflyttning

Westervik är rejält indraget i bottenstriden efter att ha fått stryk mot ett snabbt spelande Jönköping IK Utveckling. Foto: Bildbyrån

Westerviks IBK har hamnat i ett knivigt läge i division 2-innebandyns bottenstrid. Efter dagens förlust väntar ett ångestmöte i Torsås om en vecka.
– Det är en riktig nyckelmatch, säger tränaren Andreas Rundberg.

Det hade inte ens gått en minut innan Westerviks IBK tog ledningen med 1–0 hemma mot Jönköping IK Utveckling. Sedan handlade det mesta om gästerna från Jönköping som ledde med 2–5 efter drygt tio minuter och tvingade WIBK till att ta en timeout. Kort därpå kom även 2–6 i powerplay och WIBK gjorde ett målvaktsbyte.

– De fick två snabba mål efter vårt tidiga ledningsmål och det kändes på något märkligt sätt som att luften gick ur oss. De spelade ut oss i 10-15 minuter, hittade alla luckor som går att hitta och var effektiva när vi inte var det. Vi hade i stort sett ingenting, säger Andreas Rundberg.

Jönköping låg hela tiden steget före och vann till slut rättvist med 11–5.

– De är mer skolade innebandyspelare, vilket de vinner på. Man kan nästan säga att de avgör matchen under de första 13-14 minuterna. När vi kommer närmare gör de ett nytt mål. De var bättre än oss.

"Viktigare än så kan det inte bli"

Fyra lag trillar ner i division 3 och WIBK är sista lag på säker mark och jagas av Gnosjö, Moheda och Slätafly på nedflyttningsplats. Mellan nian Westervik och tolvan Slätafly skiljer det tre poäng och faktum är de två lagen möts i Torsås på fredag.

– Viktigare än så kan det inte bli. Vinner de så går de om oss och vi kan dra ifrån lite grann. Dagen efter Slätaflymatchen möter vi KFUM Jönköping så det är två extremt viktiga matcher, säger Rundberg.

För WIBK är det inget annat än att glömma kvällens match och blicka framåt.

– Vi har svårt mot snabba lag. Det har sett ut så här tidigare och vi har blivit straffade på samma sätt när motståndarlaget har ett högt bolltempo. Vi trodde att vi hade koll på det, men det hade vi inte.

Fakta

Poäng, WIBK: Philip Svahn 1+2, David Samuelsson 1+0, Albin Alfonsson 1+0, Mathias Svensson 1+0, Petter Gustavsson 1+0, Robin Hultgren 0+1.