Klar WIBK-seger i första matchen i Smålandscupen

Philip Svahn gjorde tre mål när Westerviks IBK slog Aneby SK med 11–3 i Smålandscupen. Foto: Simon Henriksson

Westerviks IBK fick en smakstart på Smålandscupen och gjorde processen kort med Aneby SK. Segersiffrorna skrevs till 11–3.
– En väldigt stabil prestation, säger spelande tränaren Andreas Rundberg.

Westerviks IBK gjorde en bra insats i säsongens första tävlingsmatch och vinsten borta mot Aneby SK var helt i sin ordning. WIBK förde spelet och Aneby fick för det mesta springa och jaga boll.

WIBK ledde med 4–2 efter två perioder och seglade ifrån till 11–3 under de sista 20 minuterna.

– Vi kontrollerade matchen, gjorde precis vad vi skulle och var betydligt mycket bättre än dem. Vi borde ha fått islossning tidigare men vi kom loss på riktigt i tredje perioden. Om jag ska vara ärlig hade vi inte behövt släppa in något mål. Så stabilt var det men de hade några ströchanser som de gjorde mål på, säger tränaren Andreas Rundberg.

Dubbla matcher nästa helg

WIBK ställs mot Sävsjö i Smålandscupen på fredag och träningsspelar mot det nyblivna division 1-laget Finspång på lördag.

Plusbetyg delades ut till Olle Engström och Elias Swärd, två unga spelare som gjorde mål i sina första tävlingsmatcher för klubben.

Offensive spelaren Max Ernstson lämnar WIBK och är klar för Stockholmsklubben Djurgården i allsvenskan.

Fakta

Poäng, WIBK: Philip Svahn 3+0, Elias Swärd 2+1, Robin Hultgren 1+2, Joakim Klintorph 2+0, Olle Engström 1+1, Albin Alfonsson 0+2, Mathias Svensson 0+2, Gabriel Åberg 1+0, Petter Gustavsson 1+0, Albin Liffner 0+1 och Linus Olsson 0+1.