Annons:

WIBK riskerar degradering – fyra lag gör upp om en plats

Westerviks IBK riskerar att trilla ner i division 3. Det krävs seger mot Sävsjö IBK plus att övriga resultat går deras väg i slutomgången som spelas i afton. Foto: Bildbyrån

WIBK riskerar degradering – fyra lag gör upp om en plats

Fyra lag gör upp om den sista platsen för division 2-spel kommande säsong. Westerviks IBK måste vinna mot Sävsjö IBK och förlita sig på att övriga resultat går deras väg. 
– Det är såklart en tuff situation som vi befinner oss i, säger WIBK-tränaren Andreas Rundberg. 

Annons:

I kväll ska bottenstriden i division 2-innebandyn avgöras. Slätafly innehar den sista platsen på säker mark med sina 28 poäng och jagas av Gnosjö IBK (28 poäng), Westerviks IBK (27 poäng) och Moheda IBK (26 poäng), tre lag som ligger på nedflyttningsplats tillsammans med den redan avsågade jumbon Nybro IBK. 

Det är bäddat för en dramatisk slutomgång och Westervik tar emot fyran Sävsjö IBK på hemmaplan. Slätafly och Moheda möter sjuan Hovmantorp respektive trean Karlskrona på bortaplan medan Gnosjö möter sexan KFUM Jönköping på hemmaplan. 

– Det krävs att vi vinner och att Slätafly och Gnosjö inte gör det. Jag tror att vi har goda chanser för att vinna och ge oss själva chansen i jakten på nytt kontrakt. Vi kan bara påverka vår egen insats och ska göra vad vi kan för att fixa det. Vi har ändå chansen inför sista matchen, säger Andreas Rundberg, spelande tränare i WIBK. 

WIBK gick in i årets säsong med målsättningen att etablera sig i division 2 och nu finns risken att det blir division 3-spel igen, något som de gjorde så sent som säsongen 2019/2020. 

– Det skulle vara en stor besvikelse om vi åker ur men vi har själva satt oss i den här situationen. Det är klart att vi har haft som målsättning att vara det bästa laget i närområdet. Åker vi ur är det ett steg i fel riktning och kanske ett tecken på att vi behöver ett år till i division 3. Jag tycker att vi har tillräckligt bra lag för att vi ska ta oss upp igen om vi åker ur. Vårt fokus är att vi ska lösa det. Det är också viktigt att ta alla placeringar vi kan om något lag skulle dra sig ur, säger han. 

Mattias Svensson missar säsongens sista match, i övrigt har WIBK alla spelare tillgängliga. Klubbens sponsorer bjuder åskådarna på fri entré i kväll. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt