Annons:

WIBK satsar vidare – han anställs som klubbchef

Andreas Rundberg blir ny klubbchef i Westerviks IBK. Foto: Pressbild

WIBK satsar vidare – han anställs som klubbchef

Westerviks IBK gör en storsatsning och anställer en klubbchef. Det skriver klubben i ett pressmeddelande. Det blir Andreas Rundberg som får tjänsten.

Annons:

Det är en storsatsning som WIBK väljer att göra när man nu anställer en ny klubbchef för att utveckla innebandyn ytterligare i Västerviks kommun. 

Den 1 augusti tillträder Andreas Rundberg, som är spelande tränare för herrlaget, jobbet som ny klubbchef.

– Först och främst är detta en satsning på att göra sporten större och mer attraktiv. Satsningen är riktad mot ungdomsidrotten som vi bedriver i stan. Vi tror att det inte gjorts enstörre satsning här i stan tidigare. En stor del i min tjänst är att erbjuda gratis skolbesök där jag som utbildad idrottslärare och tränare ska hålla i träningar/lektioner i innebandy för att öka intresset och genom det nå ut med vår idrott till samtliga unga i vår stad, säger Andreas Rundberg till klubbens hemsida.

"Inte en del av jobbet"

Andreas Rundberg är från Västervik men har spenderat 14 år i Halmstad. För tre år sedan valde han att flytta hem till barndomsstaden igen.

– Att vara spelande tränare är inte en del av mitt jobb som klubbchef utan något som man mer kan se som min fritidssysselsättning. Jag kommer brinna för Herr A när jag är där och klubben som helhet när jag jobbar. Ser det inte som någon större svårighet att skilja de tvårollerna åt.

Rundberg kommer ta tjänstledigt från sin nuvarande anställning.

– Min förhoppning är att klubben har växt i storlek och att många i vår omgivning inser att vi i WIBK har gett många unga en plats där man kan trivas och växa som människor. Men jag vill såklart se två välfungerande seniorlag som presterar på en bra nivå då det oftast är det som syns utåt, säger Rundberg på frågan om var han ser WIBK om fem år.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt