Annons:

Poängmaskinen skadade samma fot två gånger – nu är han tillbaka i spel

Westerviks IBK:s notoriske poänggörare David Samuelsson är tillbaka i spel efter en jobbig skadeperiod. Han siktar på att spela fredagens premiär mot Sävsjö IBK. Foto: Simon Henriksson

Poängmaskinen skadade samma fot två gånger – nu är han tillbaka i spel

En fotskada gjorde att David Samuelsson missade kvalet och avancemanget till division 2. Nu är Westerviks IBK:s poängmaskin skadefri och redo för spel.
– Jag har förhoppningar om att spela premiären på fredag, säger han. 

Annons:

David Samuelsson vräkte in 61 poäng (44+17) på 22 grundseriematcher och åkte sedan på en tung skada som gjorde att han gick miste om de roliga, avgörande kvalmatcherna och Westerviks IBK:s avancemang till division 2.

– Det var en fotledsskada som vi bara trodde var en stukning från början. Jag försökte köra på för att kunna vara med i de sista matcherna, men det gick inte. När vi hade gått upp åkte jag för att kolla upp det. Det visade sig vara en spricka i foten, säger David Samuelsson. 

"Lite för hög smärta"

Faktum är att David Samuelsson gjorde ärliga försök för att komma till spel i kvalmatcherna mot både Tenhult och Väckelsång. 

– Jag testade borta mot Tenhult, men det kändes nästan direkt att det inte gick. Jag provade att värma upp hemma mot Väckelsång, men det gick inte. Det var bara att kliva av direkt på uppvärmningen, säger David Samuelsson. 

Han trodde att det var en stukning som skulle ge med sig.

– Är det bara en stukning går det att spela med viss smärta, men här var det lite för hög smärta eftersom det var sprickor i foten. 

Han blev ombedd att vila mycket och inte belasta foten för mycket. 

– Jag påbörjade rehabiliteringen efter ett tag och det var det jag fick göra under nästa hela sommaren. 

Skadade sig under volleybollmatch

När WIBK mötte Västerviks IK i en volleybollmatch i mitten av augusti var olyckan framme igen. 

– Jag skulle hoppa upp för att blockera ett skott och landade fel på samma fot. Foten vek sig igen på samma sätt och jag fördes till akuten. Som tur väl är var det ingen ny spricka i foten utan en rejäl stukning. 

Samuelsson tvingades till en ny rehabiliteringsperiod, har tränat ett tag och siktar på spel i fredagens hemmapremiär mot Sävsjö IBK. 

– Jag var borta ett tag och har nu tränat i ungefär två veckor. Visst har jag smärta i foten lite hela tiden, men det känns bra och jag har börjat lita lite mer på foten efter att jag har gjort fler träningar. 

Samuelsson är glad över att sejouren i division 3 blev ettårig och att WIBK är tillbaka i division 2. 

– Det var flera lag som åkte ur division 1 och vi hade 30 poäng och missade nytt kontrakt med en poäng. Det var inte rättvist så vi ville bara ta oss tillbaka igen. Vi var nere i division 3 i en säsong och sedan var det raka vägen upp igen. 

Hur ser du på era chanser som nykomling i division 2?

– De ska göra om seriesystemen i hela Sverige och det kan vara så att man måste komma sexa eller bättre i division 2 för att vara klar för division 2-spel. Vi har fullt fokus på att vi ska göra vårt jobb och ta våra poäng. Vi får hoppas på det bästa och att vi kommer så bra som möjligt och kan hålla oss kvar i division 2. 

"Större bredd på alla spelare"

Samuelsson tycker att lagets slagstyrka är god. 

– Den är jättebra, mycket bättre än vad den var senast vi spelade i division 2. Vi har mycket större bredd på alla spelare och känner oss trygga i tre kedjor. 

Forwarden vill gärna göra en lika poängstark säsong som i fjol. 

– Jag vill bidra med mycket poäng och försöka leda laget så gott jag kan framåt för att vi ska kunna vinna matcherna. 

Hur är känslan inför premiären?

– Vi har en otroligt skön känsla inför premiären och är grymt taggade på att köra igång. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt