Annons:

STORT GULDJUBEL FÖR WIBK – KLARA FÖR DIVISION 1

WIBK firar med publiken efter avancemanget. Foto: Privat

STORT GULDJUBEL FÖR WIBK – KLARA FÖR DIVISION 1

Westerviks IBK hade ett underläge att hämta upp i kvalet mot Hovshaga AIF. Det löste man på hemmaplan – och ett stort guldjubel kunde bryta ut.
– Man blir tom när det här händer, säger Joachim Björkman.

Annons:

I onsdags spelades den första av två kvalmatcher till division 1. Då var det hemmalaget Hovshaga som vann med 4-3 och skaffade sig ett försprång inför returen i Västervik.

WIBK behövde vinna med två mål och det svängde inledningsvis.

– Det blir onödigt spännande. Vi tar ledningen och går fram till 2-0. Vi tar ett snack om att mala på och vi är starka. Vi skapar massor av lägen och det var viktigt att göra trean för att få avstånd, säger Joachim Björkman.

WIBK ledde med 3-0, men så släppte man upp Hovshaga till 3-2. Plötsligt var det helt lika i matchserien igen. 

– Vi blir lite passiva och stressade. David (Zeylon) var lite arg och gav tjejerna en utskällning. Han kanske har gjort det tre, fyra gånger på hela säsongen. Laget svarar bra på det och blir förbannade av det också. Vi trycker ned dem i tredje och gör två snabba mål. Vi skärper till oss och sedan kunde vi bara spela av matchen.

Firar med pizza

Westervik vann med 7-3 och sammanlagt med 10-7. Laget kan därför jubla stort över en plats i division 1 kommande säsong.

– Det var en av våra målsättningar. Det känns fantastiskt bra. Man blir tom när det händer sådana här saker. Det har varit mycket adrenalin och anspänning. Nu blir det bara en tomhet. Vi gjorde det och vi gick upp. 

Hur känns det för att ta den klassiska frågan?

– Vi är stolta både jag och David. Tjejerna har svarat på det vi vill och varit lyhörda. Vi har lyckats utveckla både försvars- och anfallsspelet. Vi spelar en fin innebandy och vi är tunga att möta. Vi använder kroppen och spelar fysiskt.

Varför går ni upp?

– Jämför vi med laget som vi mötte så har vi rutinen av spel högre upp och många vinnarskallar i laget. Vi viker inte ned oss.

Hur firas det här?

– Vi har dukat upp med pizza här och firar ihop. Annars är det söndag, så det är nog bara att åka hem och ladda för jobbet i morgon. Brudarna är trötta också och många har varit nervösa hela veckan.

Stort steg

Nu börjar snart också arbetet inför spel i en division högre upp.

– Det är ett stort steg att gå upp i ettan. Vi har rätt så många äldre som är småbarnsföräldrar med jobb som krockar. Vi behöver bli fler i truppen och skulle behöva en femma till.

Fortsätter ni?

– Det får vi se. Inget beslut är taget.

Poäng, WIBK: Hedda Ivarsson 3+0, Malin Stenborg 2+0, Alice Svensson 1+2, Jennipher Zeylon 1+0, Emma Stenborg 0+2, Alwa Andersson 0+1, Ronja Rosén 0+1, Kajsa Ekberg 0+1.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt