Annons:

Moa Allander är ett av Westerviks IBK:s nyförvärv inför säsongen. Hon kommer från nedlagda Antvarden. Foto: Privat

Spelare från tre grupper blir en enhet i WIBK

Westerviks IBK är efter ett års uppehåll tillbaka med ett damlag i seriespel. I eftermiddag väntar Craftstaden Oskarshamn B i seriepremiären.
– Man kan säga att det är tre grupper som har förenats i ett lag, säger tränaren Peter Johansson, som följer med spelarna från 2003-laget upp i seniorlaget.

Annons:

På grund av spelarbrist kom inte Westerviks IBK till spel under den gångna säsongen men nu är klubben tillbaka med ett lag i division 2 igen. 

Spelarna i Westerviks 03-lag har nått åldern för att få spela seniormatcher och utgör en stor del av årets damtrupp. Nye tränaren Peter Johansson följer med flicklaget upp på seniornivån och berättar att spelare har kommit från flera olika håll.  

– Vi har ett stort gäng tjejer födda 2003 som har flyttats upp, några äldre tjejer som har varit med i damlaget tidigare och när Antvarden lade ner sitt lag så fick vi sex-sju tjejer därifrån. Det kommer spelare från tre olika håll och det har format ett lag, säger Peter Johansson. 

Vad betyder det att WIBK har ett damlag?

– Det är viktigt. Westerviks IBK är ändå en stor förening och det är klart att vi ska ha ett damlag. Vi har haft lite otur med några årskullar som det inte har varit så många spelare i. Det gjorde att vi inte hade något damlag i fjol. Med ett stort gäng tjejer födda 2003 så har vi möjligheten till ett damlag och det ska vi ta till vara på, säger Peter Johansson. 

"Handlar om att få ihop gruppen"

Säsongen inleds med hemmamatch mot Craftstaden B på lördagseftermiddagen och några resultatmål har inte WIBK satt upp. 

– Det handlar mest om att få ihop gruppen och försöka vinna så mycket som möjligt samtidigt som vi får till en stomme så vi kan fortsätta att bedriva damlag de kommande säsongerna. Det är dit vi vill komma. Spelarna som är födda 2004 ska slussa in i damlaget till nästa säsong, säger han. 

Rutinerade Emma Stenborg får dra ett stort lass som lagkapten i det unga WIBK-laget.

– Får vi bara ihop det som en enhet så kommer de andra spelarna följa efter. Spelarna från 03-laget gör sin första a-lagssäsong och det är en av anledningarna till att vi inte har någon stor målsättning. Jag tycker inte att vi ska säga att vi ska vinna division 2, så stor press kan vi inte sätta på oss själva. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt