Annons:

Westerviks IBK tog säsongens andra seger mot Mörbylånga. Foto: Privat

WIBK-seger i underkant: ”För låga siffror”

Westerviks IBK löste tre säkra poäng i den långa och utdragna matchen mot Mörbylånga GIF. Enda orosmolnet – flera missade lägen.
– 5–1 är för låga siffror sett till hur matchen var, säger tränaren Peter Johansson.

Annons:

Westervik gick ifrån till en 3–0-ledning efter första perioden och gjorde två mål i de återstående perioderna. Mörbylånga fastställde slutresultatet genom att sätta 5–1 med 49 sekunder kvar av tillställningen i Bökensved sporthall.

– Det var en lång och utdragen match med en del skador. Matchen tog nästan två och en halv timme att genomföra, säger Peter Johansson. 

Westervik vann premiären mot Craftstadens reserver och har därefter förlorat mot både Karlskronas och Kalmarsund Ungdoms reserver. I kväll klev laget upp på segerspåret igen. 

– Vi var ett bättre lag även om det inte var vår bästa match. Vi vann för att vi är ett bättre lag. 5–1 är för låga siffror sett till hur matchen var. 10–2 hade speglat matchen mer, säger Peter Johansson. 

Ellinor Johansson var WIBK:s främsta spelare och i övrigt kan alla spelare höja sig ytterligare ett snäpp. 

– Jag tycker att det går bättre och bättre. Tjejerna hävdar sig bättre, går in i närkamperna och tar för sig mer i varje match, säger Johansson. 

Fakta

Poäng, WIBK: Josefin Svensson 1+1, Ellinor Johansson 1+1, Maja Andersson 1+1, Hedda Ivarsson 1+0, Jennie Schöldqvist 1+0, Annie Magnusson 0+1. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt