Annons:

Martin Gudmundsson tycker att det är skönt att försäsongen är över. Foto: Bildbyrån

Gudmundsson efter avslutad försäsong: “Skönt”

Västerviks IK:s försäsong är nu över. Under onsdagskvällen besegrade man Nybro med 4-3 i sista träningsmatchen inför den hockeyallsvenska premiären. En premiär som laget ser fram emot.

Annons:

Efter förlusten senast mot Vita Hästen fick VIK avsluta sin försäsong med en seger. 18-årige backen Hugo Gabrielsson avgjorde på övertid, i 4-3 vinsten, mot Nybro i sista träningsmatchen.

 – Kul att han får vara med och avgöra, det är jättekul. Han spelar bra och har stora chanser att starta i premiären, säger VIK:s huvudtränare, Martin Gudmundsson och fortsätter:

– En match annars där vi får äga mycket puck, och har mycket tid i anfallszon. Är vi lite mer effektiva idag, hade vi dödat den här matchen tidigare. Ett okej genrep och jag tycker vi fick svar på hur vi ska spela. Starkt av oss att hitta en kvittering och avgöra i sudden.

"Erik som kapten känns jättebra"

Under matchen presenterade Västervik sina kaptener för säsongen 2021/2022. Backen Erik Gustafsson får göra sin första hela säsong som lagkapten. Som assisterande får han Victor Öhman, Skyler Mckenzie och Marcus Westfält.

– Erik som kapten känns jättebra för vår del. Han är mister Västervik och väldigt ödmjuk. Sätter alltid laget i första hand och är en klockren kapten. Victor Öhman är en annan typ av ledare. Mer verbal på isen och har också varit här väldigt länge.

– Skyler som är utlänning, kommer sköta vårt budskap till de andra utlänningarna i laget. Sedan har vi Marcus som tredje assisterande. Han tar ett stort ansvar på isen och stänger ofta ner motståndarna. Det känns gott att det landar i de här fyra. 

"Fjärliar i magen"

Nästa vecka på fredag, är det dags för Västerviks IK:s premiär i hockeyallsvenskan. Modo kommer på besök ner till Småland. Martin Gudmundsson ser verkligen fram emot premiären, och är glad att försäsongen nu är över.

– Det ska bli kul och ser fram emot det jättemycket. Det är lite fjärilar i magen just nu, skönt att försäsongen är över.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt