Annons:

Västerviks IK möter AIK i åttondelsfinal i bäst av tre matcher och börjar på hemmaplan i morgon. Foto: Bildbyrån

AIK:s styrkor och brister har studerats in i minsta detalj

Västerviks IK har studerat AIK:s styrkor och svagheter i 70 mil.

– Vi har haft tid på resan hem från Sundsvall idag så jag tror vi har full kontroll på AIK, säger assisterande tränaren, Niklas Czarnecki.

Annons:

Västerviks IK åkte från Umeå till Sundsvall, 26 mil, efter gårdagens match och sov över på hotell i Medelpads pärla.

– Det är nästan tuffare med bussresan än själva matchen. Det är segt att åka nästan 200 mil på så få dagar, säger Niklas Czarnecki.

2–2 i matcher i grundserien

VIK har tagit vara på tiden i bussen. Videon har gått varm och laget har kollat på flera matcher med AIK.

Dessutom har VIK mött AIK fyra gånger i grundserien, två segrar och två förluster. VIK har vunnit hemma med 6–3 och i senaste matchen körde man över AIK med 4–2 i Hovet.

– AIK är ganska tunga att möta och de har ett mycket bra powerplayspel. Vi har kommit underfund med deras spel med en man mer och senast vi mötte dem spelade vi riktigt bra boxplay, säger Czarnecki.

AIK är nere i en formsvacka och har förlorat de fyra avslutande matcherna i grundserien. På onsdagen blev det stryk hemma mot Modo med 1–3. VIK har en uppåtgående form även om Björklöven hade marginalerna på sin sida och vann gårdagens match.

– Det är skönt att vi får börja hemma och även att ha den eventuellt avgörande tredje matchen hemma. Vår målsättning är att försöka avgöra åttondelsfinalen med två matcher. Vi måste fortsätta med spelet som vi har haft i de senaste matcherna med bra målvaktsspel och ett tätt och gediget försvarsspel och sedan ha full fart framåt, våga gå mål och våga vinna. Det blir förmodligen små marginaler som avgör så vi måste minimera misstagen och undvika utvisningar, säger Niklas Czarnecki.

   "Skönt att vi fick AIK

Första matchen i kvartsfinalerna spelas i morgon (fredag) där Mora möter Tingsryd i den andra åttondelsfinalen. Sedan spelas match två på söndag, för Västerviks del i Hovet, och den eventuellt avgörande matchen i Västervik på tisdag.

– Det är skönt att vi fick AIK istället för Tingsryd. Det är mycket roligare och trevligare att åka upp och spela på Hovet. Rent spelmässigt är det två jämlika lag.

Västervik värmer i morgon förmiddag och skakar av sig bussresan och laddar om för match och seger mot AIK på kvällen.

– Grundserien har vi lagt på hyllan, det gjorde vi redan på resan ner till Sundsvall igår. Sedan dess har vi bara tittat framåt och fokuserar på matcherna mot AIK.

Niklas vill ha stort publikstöd imorgon

Lagmässigt blir det samma spelare som mot Björklöven.

– Om det blir några ändringar så blir det officiellt två timmar innan nedsläpp. Just nu är det inget som tyder på några ändringar. 

Niklas hoppas på stort publikstöd imorgon.

– Det skulle vara jättebra med en fullsatt hall och med stort stöd från våra supporters. Det behöver vi.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt