Annons:

Niklas Czarnecki har under längre tid utsatts för anonyma anklagelser och hot och väljer nu att lämna sitt uppdrag i Västerviks IK. Foto: Bildbyrån

CZARNECKI UTSATT FÖR HOT OCH ANKLAGELSER – LÄMNAR VIK

Niklas Czarnecki lämnar sitt uppdrag som assisternade tränare i allsvenska Västerviks IK efter att ha utsatts för hot och anklagelser. Det meddelar klubben på sin hemsida på torsdagsförmiddagen. 

Annons:

Västerviks IK skriver på sin hemsida att klubbens assisterande tränare Niklas Czarnecki valt att inte förlänga sitt kontrakt. Orsaken är att Czarnecki under längre tid utsatts för en rad anonyma anklagelser och hot. En påfrestning som nu har blivit för stor och som gör att han lämnar klubben.

"Senaste tiden har Czarnecki utsatts för anklagelser och indirekta hot genom anonyma brev. Anklagelserna är kopplade till hans uppdrag i föreningen, men är också riktade mot Czarnecki som privatperson i syfte att skada hans anseende, rykte och att få honom att lämna sitt uppdrag. Anklagelserna är så pass grova att Czarnecki i samråd med styrelsen har polisanmält ärendet. Västerviks IK vill inte gå in på vad anklagelserna består i utan vill skydda Czarnecki med hänsyn till dennes personliga integritet och familj. Anklagelserna har bland annat kommit i form av anonyma brev både till Västervik IK:s kansli och till några fåtal sponsorer", skriver Västerviks IK i ett inlägg på sin hemsida. 

"Arga och ledsna för Niklas skull"

Anders Wiman, ordförande i Västerviks IK, kommenterar händelsen på följande sätt: 

"Styrelsen i Västerviks IK har en absolut nolltolerans mot denna typ av anonymt påverkansbeteende och har försökt att stötta och hjälpa Niklas genom detta. Nu har det gått så långt att Niklas valt att inte aktivera den förlängning av kontrakt som skulle tagits vid i augusti. Vi är både arga och ledsna för Niklas skull. Han har varit en enorm resurs för Västerviks IK, men framförallt så skall man inte behöva utstå den här typen av grova anonyma påhopp som tränare. Det finns en människa bakom oss alla. Den individ som gör detta orsakar inte bara ett enormt lidande för Niklas, utan förstör för hela klubben som står för öppenhet, tolerans och gemenskap", säger Anders Wiman.

Niklas Czarnecki själv vill inte kommentera händelsen då det har blivit en polissak av det hela.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt