IKO skrällde mot serieledande Växjö i Smålandsderbyt

IK Oskarshamn skrällde mot serieledande Växjö i Smålandsderbyt. Foto: Bildbyrån

Smålandsderbyt mot HV71 blev inget roligt för IK Oskarshamn. Bättre gick det mot serieledande Växjö Lakers på bortais.

Annons:

Det var förvisso tabellettan Växjö som tog ledningen drygt halvvägs in i den första perioden. IK Oskarshamn, som varit inne i en tung formsvacka, hittade en kvittering i powerplay några minuter senare. Målskytt var Hynek Zohorna.

När Oskarshamn fick chansen i powerplay i upptakten av mellanakten small det på nytt. Antti Suomela gjorde sitt tionde mål för säsongen och gav IKO ledningen.

IKO:s starka powerplay-spel fortsatte. I spel fem mot tre gjorde Hynek Zohorna sitt andra för kvällen fram till 3-1. Inte långt senare fick Växjö chansen i fem mot tre och reducerade direkt i början av den tredje perioden.

Knappt fyra minuter senare gjorde Ahti Oksanen 4-2 för IKO. Växjö reducerade, men med en sekund kvar kunde Jiri Smejkal sätta 5-3 i tom bur.

Den viktiga derbyskrällen mot serieledande Växjö gör att IK Oskarshamn går förbi både HV71 och Rögle i tabellen och nu är på säker mark.