Annons:

Kruse höll VIK kvar i matchen –

Emil Kruse gjorde en kanoninsats mot serieledaren Modo. Foto: Bildbyrån

Kruse höll VIK kvar i matchen – "Kändes lite snöpligt"

Emil Kruse har fått sitta på bänken i några matcher men ikväll kom han in från start och var heltaggad hemma mot Modo. Modo vann skotten med 41 ‒ 19 och matchen med 4‒1.
‒ Det känns tufft att förlora då vi hade häng på dem ända in på slutet, säger målvakten Emil Kruse.

Annons:

Västervik gjorde, efter förutsättningarna, en bra match och där Emil Kruse var nyckelspelaren. Han gjorde både möjliga och omöjliga räddningar.

Men de två första målen han släppte in var han inte helt nöjd med.

‒ Deras kvittering, 1‒1, var ett dragskott från vänster som tog i magen på deras spelare som stod bredvid kassen och styrdes in. Den hade gått en meter utanför annars. Jag hann inte med.

Modos 2–1 mål kom rakt från slottet.

‒ Jag var helt skymd och chansade att slänga mig åt höger men där pucken kom lite till vänster.

‒Visst var Modo riktigt heta i andra perioden men de backade hem i sista och det gjorde att vi vaskade fram en del chanser som vi borde ha kvitterat på. Det är jäkligt synd att vi inte fick till det framåt ikväll när vi täppte till så bra hemåt, sa Kruse.

Stärkte sina aktier

VIK-tränaren, Martin Gudmundsson, plockade av Kruse efter cirka 18 minuter och spelade med 6 mot 5. Men det höll inte. Modo satte 3–1 i tom kasse.

‒ Hade vi kvitterat på slutet så tror jag vi hade vunnit i förlängningen eller på straffarna, sa Emil Kruse.

Om Emil får stå borta mot Mora på fredag återstår att se. Men han bör ha stärkt sina aktier väsentligt ikväll.