Annons:

VIK:s kamp i botten går vidare – här är orsaken till truppförändringarna

Martin Gudmundsson och hans Västerviks IK möter AIK på hemmaplan i kväll. Foto: Bildbyrån

VIK:s kamp i botten går vidare – här är orsaken till truppförändringarna

Västerviks IK:s bottenkamp fortsätter. Upp till Kristianstads IK och Östersunds IK över strecket är det åtta poäng. I kväll tar VIK emot ett formstarkt AIK på hemmais. 
– AIK har hittat något på slutet och är precis som oss i ganska god form, säger tränaren Martin Gudmundsson.

Annons:

Västerviks IK vann med 3–2 efter straffar mot Östersunds IK i onsdags. Formstarke forwarden Victor Öhman gjorde straffläggningens enda mål i den elfte omgången. Värt att notera är att han har gjort åtta mål i de åtta senaste matcherna. 

– Vi gjorde två ganska bra perioder och fick freda oss i tredje perioden och ta matchen till förlängning och straffar. Det var starkt av oss när vi hade utvisningar mot slutet av matchen. Kruse (Emil) gjorde en jättebra match i målet och försvarsspelet var ändå okej. Vi hade kunnat avgöra matchen redan i första perioden och hade gigantiska lägen som vi missade. Vi behöver bli mer effektiva, säger VIK-tränaren Martin Gudmundsson. 

VIK har åkt buss i ett dygn under de tre senaste dagarna och kom hem vid 8.30-tiden på torsdagsmorgonen. 

– Vi åkte raka vägen hem efter matchen i onsdags. De två busschaufförerna turades om att köra, säger Gudmundsson. 

"Bra räcka med matcher"

Nu väntar hemmamatch mot AIK, som har lämnat bottenstriden bakom sig och placerar sig på en av fyra play in-platser. 

– Jag vill att vi kommer ut och spelar en skridskostark och aggressiv hockey och det tycker jag att vi har gjort på hemmais den sista tiden. Vi har haft en bra räcka med matcher där vi ser ut som vi ska göra med ett rakt och enkelt spel.

Västervik har alltjämt jumbo i allsvenskan och har åtta poäng upp till Östersunds IK och Kristianstads IK på säker mark. 

– Vi har varit jumbo ganska länge. Vi funderar inte så mycket på det utan vi försöker ta match för match. Vi knaprar in sakta men säkert och behöver ha med oss poäng i många av de återstående matcherna för att vi ska komma upp över strecket. Vi kan bara påverka vår egen prestation och får se vad de andra lagen gör. 

Därför lämnar amerikanen VIK

VIK gjorde nyligen klart med den kanadensiske centern Matteo Gennaro från slovakiska HC Nove Zamky samtidigt som de tappar Troy Loggins till samma klubb. 

– Den enda förklaringen som finns till att Troy lämnar är för att HC Nove Zamky ville ha Loggins och vi har letat efter en center. De kunde tänka sig att göra ett byte med Gennaro och när den bollen kom i rullning för en och en halv vecka sedan så valde vi att gå på den. Vi har därefter behövt fixa lite saker i kontrakten och det är därför han har varit utanför truppen på sistone. Skulle han gå sönder så blir det ingen affär och nu blev det en bytesaffär mellan oss och den slovakiska klubben. 

Hur ser du på våra uppgifter om att Troy ska ha betett sig illa och att det ska vara anledningen till att ni går skilda vägar?

– Det kan jag dementera. När en sådan affär kommer på tal vill man inte riskera att spelaren i fråga skadar sig eller att det händer något som gör att affären spricker. När de hörde av sig till oss och la upp planen för oss med bytet så tyckte vi att det var ett bra skifte. Vi får en mer renodlad center då vi har letat center under lång tid och vi har inte gått i mål med någonting. 

VIK:s förhoppning är att kanadensaren är spelklar till matchen mot Djurgårdens IF nästa fredag.

Finländaren Simon Souranta är skadad och inte tillgänglig mot AIK i kväll.

– Han har testat till och från men det funkar inte för honom med sin höftböj. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt