Annons:

Förväntad publikfest mot formsvagt topplag:

Martin Gudmundssons Västerviks IK tar emot Djurgårdens IF på hemmais i afton. Foto: Bildbyrån

Förväntad publikfest mot formsvagt topplag: "Vi har hittat något bra på hemmaplan"

Västerviks IK har poäng i de fyra av de fyra senaste matcherna. I kväll väntar formsvaga topplaget Djurgårdens IF på hemmaplan. 
– Vi vill komma ut piggt och aggressivt som vi brukar göra på hemmaplan, säger VIK-tränaren Martin Gudmundsson. 

Annons:

Västerviks IK slog Almtuna IS med 3–2 efter förlängning i förra omgången. Då släppte VIK in 2–2 med några sekunder kvar av ordinarie tid innan Victor Öhman klev fram som matchhjälte i förlängningen. Värt att notera är att han har gjort tio mål i de tio senaste matcherna. 

– Det är självklart inte roligt att släppa in 2–2 så sent men det är starkt att vinna extrapoängen. Vinst är alltid en vinst. Vi behöver bara spela av de sista sekunderna på ett ganska enkelt sätt för att ta tre poäng, säger Martin Gudmundsson.

"Vill komma ut piggt och aggressivt"

Djurgården kommer från en tung period och har sju förluster i de åtta senaste matcherna. På bortaplan har man fyra raka förluster. 

– Vi vill komma ut piggt och aggressivt som vi brukar göra på hemmaplan. Vi har ändå hittat något på hemmaplan som är bra och det ska vi fortsätta göra. Det är mer mentalt för oss än något annat. Vi ska våga spela oavsett resultatet på tavlan och det är vad vi jobbar med. Vi ska inte vara så påverkbara i stunden utan fortsätta spela konsekvent och avslappnat, säger Martin Gudmundsson. 

Almtunas sena 2–2-mål i förra omgången är ett typexempel på just det han tar upp. 

– Målet är signifikativt på hur stressade vi blir när det egentligen inte är en stressad situation. Fyra man går på puckföraren och det är öppet i mitten. Med tio sekunder kvar gäller det bara att ligga i mitten och låta dem vara på utsidan. Det är sådana grejer som vi försöker jobba in, att man har tålamod, ork och tro på att vi klarar av att spela i ledning och stänga en match. 

Förväntad publikfest

Mycket talar för att det blir en publikfest i Plivit Arena i kväll. 

– Det borde bli bästa publiksiffran för året med en fredagsmatch mot Djurgården. Det borde kunna landa in på 1300–1500 åskådare. 

Nyförvärvet Matteo Gennaro lär inte spela mot varken Djurgården i kväll eller Tingsryds AIF på söndag. 

– Vi väntar fortfarande in svar från Migrationsverket och det ser inte alltför hopfullt ut. Så länge vi får information om att de har behandlat ärendet så har vi bokat tid på Migrationsverket för att han ska visa upp passet. Allt är klappat och klart och vi behöver bara få en bekräftelse på att han är godkänd. 

Alla spelare är tillgängliga för spel. Vem som vaktar kassen av Emil Kruse och Edvin Olofsson är oklart. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt