Victor Öhman avgjorde och fixade två poäng i Uppsala. Foto: Bildbyrån

Västerviks IK gjorde det igen.
Slarvade bort en trepoängare i slutminuten.
Lite plåster på såren var att Victor Öhman avgjorde i förlängningen och grejade två poäng till VIK.

Första perioden blev mycket raggarhockey där inget av lagen hade någon ordning i strukturen eller passningsspelet. Det blev mycket spelvändningar med full fart genom mittzonen och sedan soloåkningar i respektive anfallszon – där ingen av målvakterna hade några problem.

Noterbart är att Västervik drog på sig tre utvisningar, två av dem riktigt egoistiska och onödiga, men tack vare att Almtuna hade en uselt powerplay så var aldrig VIK hotade utan kunde ganska enkelt hålla undan.

Spelet kom igång i slutet av andra

Spelet i den andra perioden blev en fortsättning på första. Inget av lagen visade den där riktiga glöden och vinnarinstinkten utan det gick en bit under full fart.

Händelsemässigt var det först på slutet som det började hända lite. Almtuna fick till kvällens första samlade anfall efter drygt 16 minuter. Marcus Karlström kom fram i mitten och spelade ut till vänster där Georgs Golovkovs kom in och hade tämligen gott om när att sätta in 1–0-målet.

Men det tog bara en minut innan Västervik kvitterade, också det ett snyggt anfall som Christoffer Törngren kom fram på högerkanten och fick en crosspassning från Joakim Hagelin. Törngren bröt in och satte upp pucken i taket via en backhand.

Spelmässigt var det målen som räddade en annars mycket tråkig period.

VIK tappade 2–1 med fyra sekunder kvar

I sista perioden fick VIK börja med powerplay och det blev riktigt lyckat då Victor Öhman satte 2–1 efter 58 sekunder.

VIK hade sedan full koll på spelet och matchen då man spelade med mer fart och kraft än i de båda inledande perioderna.

Almtuna plockade ut målvakten med tre minuter kvar, hade mycket spel i VIK:s zon men utan att skapa något. Istället var VIK riktigt nära att sätta 3–1 i slutminuten.

Det var också i slutet på slutminuten som VIK gick bort sig i det defensiva spelet så det stod härliga till. Almtuna fick öppen gata med Emil Kruse och kunde kvittera med två sekunder kvar. Sådana misstag som ett lag i VIK:s läge inte får göra.

Matchen gick till förlängning och där avgjorde måltjuven Victor Öhman för Västervik efter drygt fyra minuter.

Emil Kruse får fullt godkänt och även Victor Öhman – enbart för att han gjorde två mål. I övrigt måste resterande kliva upp något snäpp eller två inför fredagens match hemma mot Djurgården.

Fakta

Almtuna IS – Västerviks IK 2-3 (0–0, 1–1, 1-1, 0-1)

Första perioden: -

Andra perioden: 1–0 (16.36) Georgs Golovkovs ass: Marcus Karlström. 1–1 (18.42) Christoffer Törngren ass: Joakim Hagelin, Ludwig Stenlund.

Tredje perioden: 1–2 PP (0.52) Victor Öhman ass: Macoy Erkamps, Alex Ciernik. 2–2 (19.56) Hampus Harlestam ass: Oskar Asplund.

Övertid: 2–3 (4.14) Victor Öhman.

Utvisningar: AIS: 2 min. VIK: 4x2 min.

Skott: 30–17.