Annons:

VIK sekunder från trepoängare:

Morgan Perssons VIK var sekunder från tre poäng. Foto: Bildbyrån

VIK sekunder från trepoängare: "Känns självklart surt att tappa en poäng"

Tre sekunder kvar och Västerviks IK var på väg mot en trepoängare uppe i Uppsala.
Då kom smällen. Almtuna kvitterade med två sekunder kvar och tog matchen till förlängning.
– Visst känns det jäkligt surt att släppa in kvitteringen med bara två sekunder kvar, säger VIK:s assisterande tränare, Morgan Persson.

Annons:

Alla i VIK:s bås och spelarna ute på isen jobbade stenhårt för att göra 3–1 i tom kasse i slutminuterna. Almtuna tog ut målvakten med drygt tre minuter kvar.

– Vi var så himla nära att få in pucken med 10–15 sekunder kvar. Men det är signifikativt för oss att ha marginalerna mot oss.

– Med lite distans så är jag nöjd att grabbarna orkade att ställa om inför förlängningen och mobilisera kraft och slå in segermålet. Så man kan säga att jag är nöjd resultatmässigt men ändå lite besviken, säger Morgan Persson.

Vad tycker du om spelet och matchen i sin helhet?

– Vi gör en helt okej bortamatch. Almtuna är inget dåligt lag. Så det var jäkligt starkt att ta två poäng som matchen blev. På fredag spelar vi hemma mot Djurgården och då växlar vi upp i vår hemmahall.

Matteo bör kunna fredag

Björklöven spöade upp Djurgården ganska bra ikväll (6–2) på Hovet.

– Jag hoppas det kommer mycket publik som kan hjälpa oss fram mot en seger, säger Morgan Persson.

Den nye centern, Matteo Gennaro och Hampus Plato var inte med ikväll. Matteo har inte fått klart med arbetstillståndet och Hampus spelar med IKO imorgon.

– Matteos arbetstillstånd bör vara klart till fredag så han kan spela. Han ser riktigt bra ut på träningarna, en tuff och spelsugen tvåvägscenter. Om Plato spelar med oss avgörs nog efter IKO:s match imorgon, säger Morgan.

Annons:

Conny Blomander

blomander.conny@gmail.com

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt