Annons:

VIK går skilda vägar med kanadensisk forward:

Grayson Pawlenchuk lämnar Västerviks IK. Foto: Bildbyrån

VIK går skilda vägar med kanadensisk forward: "Tråkigt beslut att ta"

Spelaromsättningen fortsätter vara stor hos Västerviks IK. Nu går allsvenska jumbon skilda vägar med kanadensiske forwarden Grayson Pawlenchuk. 

Annons:

Västerviks IK skriver på sin hemsida att parterna har kommit överens om att bryta avtalet med omedelbar verkan. Klubben och spelaren i fråga har fört diskussioner kring den konkurrenssituation som råder i laget och den roll som han har haft i laget.

”Vi har hög tillgänglighet på forwards nu, och som situationen ser ut för tillfället så resulterar det i att vi kommer att behöva ha spelare utanför laget om vi inte gör förändringar. Vi har haft en dialog med de spelare som varit utanför laget och kommit fram till detta beslut för att se till att Grayson kan gå vidare och få fortsätta att spela hockey i stor utsträckning denna säsong. Det är givetvis ingen bra situation för en kanadensisk spelare i Sverige att vara vid sidan av laget i det skede som säsongen nu går in i”, säger VIK:s biträdande sportchef Gabriel Remelin till klubbens hemsida. 

Kanadensaren har svarat för tolv poäng (4+8) på 44 matcher. Var han spelar härnäst är oklart.

"Han har varit mycket professionell och det blir så klart ett tråkigt beslut att ta, men vi har gjort det för att göra det bästa för båda parter", säger Gabriel Remelin. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt