Annons:

VIK jagar tredje raka segern mot formsvaga serieledaren

Efter fyra matchers frånvaro har Ludwig Stenlund gjort comeback i Västerviks IK och svarat för tre mål på två matcher. Foto: Bildbyrån

VIK jagar tredje raka segern mot formsvaga serieledaren

Västerviks IK är på jakt efter tredje raka segern. Då måste det bli seger mot serieledaren Modo vars form är svag med fem raka nederlag. 
– Hur Modos form är bryr jag mig inte särskilt mycket om. Det viktiga är vad vi pysslar med, säger VIK-tränaren Nichlas Falk. 

Annons:

Västerviks IK hade en lyckad föregående vecka med tre poäng borta mot BIK Karlskoga och två poäng borta mot Vita Hästen. Det är insatser som stärker lagets självförtroende inför säsongsavslutningen. 

På onsdagskvällen väntar en av säsongens i särklass svåraste uppgifter, serieettan Modo på bortaplan.

Modo åkte i samband med lördagens strafförlust borta mot Vita Hästen på femte raka förlusten och har bara en seger på de åtta senaste matcherna. 

– Mina tankar är som de har varit sedan jag kom in och det handlar om att vi ska försöka göra saker och ting bättre match för match, träning för träning. Hur Modos form är bryr jag mig inte särskilt mycket om. Det viktiga är vad vi pysslar med. Jag tycker att det går i rätt riktning. Vi hade en riktigt bra match mot BIK Karlskoga i måndags och sedan hade vi en match mot Vita Hästen där vi blandade och gav. Stundtals jättebra, stundtals sämre. Det är jämnheten som vi vill komma till, säger Nichlas Falk. 

"Behöver få ner farten på dem"

Det har nu gått en tid sedan Nichlas Falk presenterades som ny huvudtränare för allsvenska jumbon Västervik – och han tycker att laget är på rätt väg. 

– Vi ska försöka upprepa beteendet som vi hade förra veckan och sedan får vi se hur långt det räcker. Gör vi det så bra som vi kan så vet vi att vi har chansen att vinna mot Modo, som har ett jätteskickligt lag. Det går fort när de ställer om i spelet och vi behöver få ner farten på dem och det gör vi genom bra puckkontroll och bra beslut med pucken. 

Vad tycker du att ni har förbättrat sedan du tog över?

– Det är framför allt försvarsspelet som har blivit lite mer organiserat. Det upplevs inte lika rörigt under de kontrollerade formerna, men det blir rörigt när det blir stresspåslag. Det är de lägena som vi ska försöka hitta en bekvämlighet i, att spela ett organiserat spel trots stresspåslag. 

VIK har med sex grundseriematcher kvar att spela åtta poäng upp till Tingsryds AIF på säker mark.

Hur ser du på chanserna att kunna komma upp på säker mark och passera både Tingsryd och Östersund?

– Tabellen är vad den är. Vi ska göra det bästa vi kan för att bli bättre och bättre och vi får se hur långt det räcker. Spelar vi bra och fortsätter ta poäng så finns möjligheten, men vi kan inte sitta och stirra oss blinda på det. Vi måste fokusera på att få till ett bättre och stabilare spel som vi är på god väg att få till. 

Hasa missar matchen

Victor Öhman är inte aktuell för spel då han har drabbats av diabetes. Noah Hasa fick en smäll mot revbenen i Frölundas match mot Rögle i lördags och spelar inte med VIK i afton. Backen Hugo Jonasson har tillfrisknat efter sjukdom, men det blir inget spel mot Modo då VIK har sju friska backar. 

– Han är hemma i Västervik och tränar och försöker komma ikapp fysiskt, säger Falk. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt